Navigation
Tekstpagina

Ik geef

iedere bijdrage telt

Geef vandaag voor de kerk van morgen

Wij zijn mensen die rond God, de Heer samen willen komen. We ontmoeten Hem in het Woord en in de sacramenten, in iedere mens en in heel de schepping. De gemeenschap die we vormen stimuleert ieder om een ​​levende bouwsteen te zijn in het geheel.

Parochianen investeren daarom in de kerkgemeenschap met de talenten die God gegeven heeft: creativiteit, muzikaliteit, plezier in zingen, praktisch inzicht, wijsheid, humor, technisch vernuft, zorgzaamheid en taalvaardigheid.
Parochianen investeren ook met een financiële bijdrage. Elke kerkgemeenschap in Nederland wordt financieel gedragen door de eigen leden.

Vind je de mogelijkheden hoe jij kunt bijdragen?

Verzamelen

Als parochiefederatie én als geloofsgemeenschappen willen wij duidelijk uitdragen waarin we geloven en waar aan wij werken. Op zo'n manier dat het u in de gelegenheid stelt zich te verbinden. Als geloofsgemeenschap hebben wij een fantastische visie. Uw geld wordt goed besteed aan het uitvoeren daarvan.

Tijdens elke viering krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan de collecte. Dat kan contant geld en digitaal zijn. In de meeste kerken zijn QR-codes aanwezig om zo bij te dragen aan de collecte.

Ook wanneer je thuis de viering volgt, kun je bijdragen aan de collecte. Tijdens de collecte wordt een QR-code op het scherm getoond. Scan deze met je foto-app van je telefoon en volg de betaalinstructies.

Uiteraard kunt u ook via een bankoverschrijving een cadeau overmaken. 

Actie Kerkbalans

Jaarlijkse start in januari de Actie Kerkbalans. De actie landelijke waarin kerkgemeenschappen hun leden vragen om een ​​financiële bijdrage. De Actie Kerkbalans is de belangrijkste inkomstenbron voor de lokale geloofsgemeenschappen.

Kerk-zijn kunnen we alleen samen, in elke geloofsgemeenschap en elkaar ontmoeten in de parochiefederatie. Ieder kerklid ontvangt dan ook vanuit de geloofsgemeenschap een kort met het verzoek om een ​​bijdrage. Met elkaar kunnen we de financiële lasten dragen.

Doe daarom mee aan de Actie Kerkbalans!

U kunt op de volgende manier bijdragen:

  • Op de contactpagina van elke geloofsgemeenschap vindt je een QR-code om jouw bijdrage over te maken.
  • Uiteraard kunt u ook doormiddel van een bankoverschrijving een cadeau overmaken.
  • Je kunt ook schenken door middel van een Periodieke Gift. Een periodieke gift is een gift waarbij je minimaal vijf jaar lang, jaarlijks eenzelfde bedrag schenkt. Dit bedrag mag je volledig aftrekken bij je belastingaangifte. Jouw geschenken aan je populaire kerkgemeenschap zijn, binnen de fiscale kaders, aftrekbaar van je inkomstenbelasting. De Katholieke Kerk is namelijk door de overheid erkend als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Het secretariaat van uw geloofsgemeenschap helpt graag bij het opmaken van het document voor een periodieke gift!

Kerkbalans: kies hier uw kern om nu te geven.

Kern Link om direct over te maken Via bankoverschrijving kijk op pagina voor het banknummer
Noorden KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Zevenhoven KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Aarlanderveen KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Nieuwveen KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Oud Ade/Rijpwetering KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Leimuiden/Rijnsaterwoude KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Hoogmade/Woubrugge KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Langeraar KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Nieuwkoop KLIK HIER OM TE GEVEN Contact
Roelofarendsveen/Oude- en Nieuwe Wetering KLIK HIER OM TE GEVEN Contact

Nalaten aan uw parochie

Heeft u al een oplossing gevonden voor uw testament? Naast uw dierbaren is ook de parochie opgenomen in uw testament het overwegen meer dan waard. Heeft u behoefte aan een gesprek over uw nalatenschap? Dan kunt u contact opnemen met het centraal secretariaat van de federatie HH. Clara en Franciscus. Telefoonnummer: 0172-609538, of rechtstreeks contact opnemen met de heer A. Otto door een mailtje te sturen naar aadotto@hotmail.com. Dit gesprek is altijd vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Daarnaast kan ook een notaris u van dienst zijn. Hij of zij is deskundig en kan een testament voor u vastleggen. Ook kunt u meer lezen over nalaten aan de parochie in de brochure: Nalaten aan uw parochie