Navigation
Vormsel

Vormsel

Ontvang de kracht van de heilige Geest

Vormsel

Het Vormsel is een bevestiging van je Doop. In het sacrament van het Vormsel wordt de kracht van de H. Geest over je afgeroepen. De Heilige Geest sterkt je door jou zeven gaven te schenken: wijsheid, inzicht, raad, standvastigheid, kennis, vroomheid en ontzag voor God. Je ontvangt de kracht van de heilige Geest om de liefde van God te laten zien, zowel in wat je zegt als in je manier van leven. De heilige Geest helpt je om te denken, te spreken en te leven als een volgeling van Jezus Christus. De Geest werkt in ons leven uit, wat Jezus aan ons geeft: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Het teken van het Vormsel is de zalving met heilig Chrisma, dat is olie die daarvoor speciaal door de bisschop is gewijd. Iedere gelovige kan vragen om het heilig Vormsel. Als je het Doopsel nog niet hebt ontvangen, gebeurt dat eerst.

Vormsel voorbereiden

Als kinderen het Vormsel ontvangen als voltooiing van het Doopsel, zijn ze meestal 11/12/13 jaar. Dat is een speciaal moment dat om goede voorbereiding en dus tijd vraagt. Deze voorbereiding op het Vormsel vindt plaats tijdens een aantal bijeenkomsten en begint in oktober.

Meld je aan de deur vóór 1 september om het online formulier in te vullen.

Aanmeldformulier vormsel

Het Vormsel ontvangen als jongere of volwassene?

Ben je wel gedoopt en ondertussen een jongere of volwassen, maar je hebt het Vormsel nog niet ontvangen, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en een voorbereidingstraject.

Contact

Filmpje over het vormsel