Navigation
Koninklijke onderscheiding voor Theo Agterof

Koninklijke onderscheiding voor Theo Agterof

Koninklijke onderscheiding voor Theo Agterof

Vrijdag 26 april jl. was de dag van de jaarlijkse lintjesregen. In onze gemeente Nieuwkoop kregen negen personen een onderscheiding, waaronder onze medeparochiaan Theo Agterof. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Theo werd door zijn collega Yolanda, van het TechniekHuis Nieuwkoop, onder voorwendselen naar het gemeentehuis in Nieuwveen gelokt waar hij bij binnenkomst, toen hij zijn zoons en ander familie en bekenden zag, doorkreeg dat het deze dag ook om hem zou gaan.

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn spelde bij de uitverkorenen de koninklijke onderscheiding op, met een mooie toelichting waarom zij deze onderscheiding meer dan verdienen.

Theo is in onze parochiekern betrokken (geweest) bij veel activiteiten, waaronder:

  • Hij was 12 jaar lang, van 2011 tot en met 2023 lid van de Beheercommissie, met als portefeuille Beheer & Onderhoud (daarvoor was hij nog enige tijd lid van het lokale parochiebestuur);
  • Hij begeleidt enkele keren per jaar de Klussendag, een dag waarop hij met veel andere vrijwilligers diverse onderhoudsklussen uitvoert binnen en buiten ons kerkgebouw.
  • Hij stond aan de wieg van het strooiveldje, een plek op ons kerkhof waar sinds dit jaar de as van onze dierbare overledenen kan worden uitgestrooid;
  • Hij is een van de initiatiefnemers van de grote kerststal die sinds de corona-periode tijdens de kerstweken in het grasveld voor de kerk staat;
  • Hij zit namens onze kerkgenootschap Noorden in de werkgroep Samen Kerk Zijn, een werkgroep die zich bezighoudt met de toekomst van de kerken in de parochie Heilige Clara.

Theo krijgt deze onderscheiding niet alleen voor al zijn werkzaamheden voor de kerk, maar ook voor zijn vele andere vrijwilligersactiviteiten zoals:

  • Bestuurslid van TechNet Amstel & Venen
  • Bestuurslid van het TechniekHuis Nieuwkoop, waarin hij het concept van de zo succesvolle TechNiChallenge bedacht (zie https://www.techniekhuisnieuwkoop.nl/technichallenge/);
  • Betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwbouwwoningen op het Land van Koppen.

De Beheercommissie feliciteert Theo, namens onze gehele parochiekern, van harte met deze zeer verdiende onderscheiding.

 

(foto-credits: Rob Spaans)