Navigation
Eucharistie

Eucharistie

“Doe dit om Mij te gedenken”

Eucharistie

De eucharistie is het fundamentele sacrament van de RK Kerk. We gedenken dat Jezus voor ons mensen gestorven is op het kruis, dat hij verrezen is en zit aan de rechterhand van de Vader. (christelijke geloofsbelijdenis) De eucharistie brengt het Laatste Avondmaal in herinnering. In dat samenzijn nam Jezus brood, zegende het, brak het en deelde het met zijn leerlingen. In naam van ons allen draagt de priester de gaven van brood en wijn op aan God, herinnert hij aan Jezus’ zelfgave en smeekt om de heilige Geest voor allen. Zo komt voor de gelovige Jezus Christus tegenwoordig in de heilige Communie.

1e Heilige Communie

Als kinderen zich voorbereiden op de Heilige Communie voor de eerste keer te ontvangen, vraagt ​​dat een goede voorbereiding. In onze parochiefederatie vindt deze voorbereidingsplaats in de familiezondagen van Het Anker.

Samen met andere gezinnen ben je op weg om Jezus te leren kennen en te ontdekken hoe Hij in eucharistie voor ons aanwezig is. Jezus, wie is Hij? Wat kan Hij voor jou toepassen? Wat gebeurt er in de eucharistie?

Je meldt je aan met het hele gezin door vóór 1 oktober het online formulier in te vullen

Aanmeldformulier

Formularz-zgloszeniowy-kotwica

Voor het eerst de H. Communie ontvangen als jongere of volwassene?

Ben je wel gedoopt en ondertussen een jongere of volwassene geworden, maar je hebt de voorbereiding op de communie nog niet ontvangen, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en een voorbereidingstraject.

Contact

Eucharistie