Navigation
Gedachten voor thuis

Gedachten voor thuis, 21 juli

Gedachten voor thuis, 16e zondag tot en met het jaar, 21 juli 2024.
Marcus 6, 30-34.

Vorige week vertelde het Evangelie ons hoe Jezus zijn leerlingen 2 aan 2 uitzond. Vandaag horen we Hem zeggen dat ze ook hun rust moeten nemen. Wanneer ze terug komen van hun hun eerste, zeg maar stageperiode, hun eerste missietocht, gunt Jezus hun de nodige rust. Ze mogen van hem op adem komen, uitrusten van het ''kerkenwerk''. 

In veel kerklocaties wordt door herder en kudde hard en ijverig gewerkt ten bate van mensen en de geloofsgemeenschap. Maar het is heel goed, zo nu en dan eens uit te rusten en vakantie te vieren. Maar ook door het jaar heen is het wijs en goed om op adem te komen, biddende wijs bij God, pratende wijs bij elkaar. Waar alleen maar hard gewerkt wordt en bezinning ontbreekt, zal het werk vastlopen.                                        Jezus gunt zijn gezellen de nodige rust en brengt hen daarom naar een rustige plek om uit te rusten, om te bidden, om tot zichzelf te komen, om kracht op te doen ten bate van anderen.

Laten we elkaar deze rust ook gunnen, vrijwilligers, bestuurders maar ook voorgangers, nu er zoveel van iedereen gevraagd wordt vanwege kerksluitingen in de toekomst.