Navigation
Stilte meditatie

Stilte meditatie

Is er meer?

Stilte- Aandacht meditatie (niet alleen voor Langeraarders)

Er wordt af en toe aan mij gevraagd: “Wat doe je dan bij zo'n stilte meditatie”? Eerst proberen ik dan zo goed mogelijk een omschrijving te geven over hoe het verloop van zo'n meditatie avond er dan lijkt: We 'doen' 2x een geleide stilte meditatie, een stukje toelichting en napraten met een kopje thee…

Maar gaande weg kom ik steeds meer tot de ontdekking dat maar woorden zijn om iets te omschrijven wat je aan het 'doen' bent. Maar met stilte meditatie gaat het niet verborgen om 'doen', maar veel meer om 'Zijn'. Je openstellen voor water in je hart is. Dat geeft de ruimte. Dát te leren zien, dát te ontdekken. Zonder verwachting patroon, kijk maar wat er gebeurt, ervaar maar hoe het voelt. Ik kan niet vooraf hoe God in jouw hart werkt (ik zou haast zeggen: Gelukkig niet), maar ik kan bijna met volle zekerheid zeggen dat er wat gebeurt.

Het is meer dan alleen ontspanning (hoewel dat in de huidige tijd al een zeer weldadige luxe is). Woorden om te omschrijven zijn niet koken; kom het ervaren.

De laatste meditaties van het seizoen 2023-2024 zijn afgerond. De tijd om meer buiten te zijn komt er weer aan.

We kijken terug op een mooi, verdiepend seizoen. Dankbaar zoveel mensen te hebben mogen ontmoeten en te delen met elkaar.

In september starten we weer (een nieuw blok start op woensdag 11 en donderdag 12 september).

Op 14 september ben ik voor vragen beschikbaar in de H. Adrianuskerk tijdens de braderie en op dinsdag 29 oktober is er de mogelijkheid om kennis te maken met Stilte en Aandacht meditatie om te ervaren wat het inhoudt en wat het voor jou kan betekenen.

Ook zijn we te vinden op facebook: zoek op Stilte en Aandacht meditatie Langeraar

Je bent ook welkom op de Inspiratie- en Meditatie app groep waar precies dat wordt gedeeld 

Hou je van verdiepende boeken dan ben je welkom in de inspiratie bieb (boeken met een boodschap) in het Koetshuis.

En tenslotte zijn er geleide meditaties te vinden op YouTube op mijn naam (Liesbeth van Woudenberg) om thuis kennis te maken met mediteren.

Dus, heb je interesse kijk eens op de Facebook-pagina of neem contact op via whatsapp op 06-2825 6286 want er gebeurtenissen nog veel meer: ​​oa mantra/Taizé zingen, loopmeditaties, geluksstenen schilderen, labyrint lopen, thema avonden en stilte wandelingen.

Meditatie Noorden

Iedere dinsdagavond is er van 19.00 -19.30 uur een meditatie bijeenkomst.
Dit vindt plaats in de Martinuskerk van Noorden.

Vanaf 18.45 uur kunt u binnenlopen en zal er muziek te horen zijn. Om 19.00 opent 1 van de deelnemers met een tekst ter overdenking. Daarna zijn we een half uurtje stil.

Iedereen is welkom. Je kunt altijd bij ons binnenlopen, je hoeft je dus niet vooraf aan te melden.

Het kan een mens zo goed doen, even een rustpuntje, even stilte, even dichter bij jezelf.

Kom dus gerust een keertje meedoen met ons.

Voor meer info: jokevtol@gmail.com