Navigation
20 jaar Stiltetuin

20 jaar Stiltetuin

20 jaar Stiltetuin

In 2004 werd een begin gemaakt met het inrichten en aanleggen van een stiltetuin in Zevenhoven. Op 21 april willen wij het 20 jarige bestaan met uw vieren.

Hoe was het ook alweer…….het ontstaan van de Stiltetuin in 2004?

Rond de Rooms-katholieke kerk aan het Noordeinde in Zevenhoven ligt 12.000 m² grond, met daarop behalve een kerkhof en een Lourdesgrot ook een pastorietuin en een klein bos met oude bomen.  Pastor Leo Peeters stelde voor om de pastorie tuin en het bos om te vormen tot een Stiltetuin. Niet alleen voor Zevenhoven maar voor de hele regio een landschappelijk en spiritueel waardevol gebied.

Door de aanwezigheid van een kerk, het kerkhof en de Mariagrot, maar ook vanwege de oude bomen, het water, het weidse uitzicht en de bloemen, leek het terrein hem hiervoor zeer geschikt.

Zevenhoven ligt midden in het groene hart, op fietsafstand  van verschillende grote steden. De Lourdesgrot en de stiltetuin trekken  al jaren veel bezoekers, waaronder ook veel passanten die genieten van de weldadige rust, de ruimte, het uitzicht, de sfeer. Een rustpunt in het jachtige bestaan. Om inspiratie en kracht op te doen.

In de bisschoppelijke nota “Tent van God” werden parochies aangespoord  de parochiële faciliteiten beter te gaan benutten en open te stellen voor iedereen. Met behulp van een landschapsarchitect werd een beheers en werkplan opgesteld.  Met subsidies van Leader + en de Stichting Katholieke Noden (SKaN) en een financiële bijdrage  van de parochie en vele sponsoren en de hulp van veel vrijwilligers kon het plan gerealiseerd worden. De paden werden verhard, er kwamen bankjes om uit te rusten. In het tuingedeelte werd nieuwe beplanting aangebracht. Ten behoeven van de bezoekers staan bij de verschillende bomen en planten bordjes met namen.

In tuin is nooit af maar ieder jaar wordt hij mooier. Mede dankzij de vrijwilligers die de tuin al die jaren op maandagochtend met veel liefde en inzet verzorgen.

Om het 20-jarig bestaan van de Stiltetuin te vieren nodigen wij u uit op zondag 21 april. Na de kerkdienst van 11.15u  bent u vanaf 12.00u welkom voor een kopje koffie en een wandeling door de tuin, om deze te bewonderen en te ervaren.  De tuinmannen staan  klaar  om u te woord te staan of uitleg te geven.

Ook op andere dagen is de Stiltetuin toegankelijk voor een bezoek en rustmoment.

Wie daar behoefte aan heeft kan een kaarsje opsteken bij de Mariagrot.