Navigation
Lintjes regen vrijwilligers H. Clara parochie

Lintjesregen vrijwilligers Clara parochie

Het regende vanmorgen........ lintjes. De dag voor koningsdag 2024 kreeg een 5-tal parochianen, die zeer actief zijn in onze parochie, een koninklijke onderscheiding uit handen van Burgemeester Robbert-Jan van Duijn. 
Vanaf deze plaats willen wij de 5 gedecoreerden van harte feliciteren met hun welverdiende onderscheidingen! En uiteraard bedanken wij hen voor hun inzet in het verleden en hopelijk ook nog in de toekomst.
De gedecoreerden zijn:

Riet Spekman: Riet is lid van de pastoraatsgroep van de kern H. Nicolaas in Nieuwveen en kern H. Johannes Geboorte te Zevenhoven, coördinator van de informatiedag voor parochianen (waar ook Annet lid van is), coördinator van de lectoren en van de wijkcontactpersonen. Zij is tevens voorzitster van FederaCtie alsmede lid van het ontvangstteam in Nieuwveen en tenslotte is Riet ook voorganger bij de Avondwaken in Nieuwveen. Maar Riet heeft ook nog andere liefhebberijen: Riet is 32 jaar actief als hoofdleidster geweest bij Scouting Abbé Pierre Nieuwveen. Daarnaast was zij daar bestuurslid en facultatief ging ze nog mee als zomerkamp-kok. Daarnaast is Riet actief bij de EHBO-vereniging in Nieuwveen en treedt daarvoor op bij verschillende evenementen in en rond Nieuwveen.

Annet Hoogenboom: Annet heeft ook zitting in de pastoraatsgroep van Nieuwveen/Zevenhoven, is actief bij bijvoorbeeld Kindje wiegen, zij maakt de boekjes voor vieringen, zingt bij Canta Libre en is ook lid van de werkgroep van de liturgie voor Canta Libra.
Annet werd ook geroemd om haar werkzaamheden binnen het bestuur van het district Zuid-Holland van de Koninklijke Metaalunie. Annet was ook 10 jaar voorzitter en lid Raad van Bestuur van de landelijke Metaalunie. Zij pakt ook de rol om een verbinding te zijn tussen bedrijfsleven en onderwijs. Annet is ook betrokken bij Sterk Techniek Onderwijs in de regio Rijnland. Tenslotte is Annet sinds 2022 penningmeester van EHBO Nieuwveen en is, net zoals Riet, regelmatig te vinden bij evenementen in de buurt.

Frans Wijfje: Frans is beheerder van de begraafplaats in Nieuwveen, is lid van de werkgroep kerkhof en is tevens coördinator van de tuingroep. Maar daarnaast was Frans vrijwilliger bij basisschool De Vosseschans. Sinds 2021 is hij vrijwilliger bij IKC De Vaart waar hij nog altijd allerlei klus- en schoonmaakwerkzaamheden doet. Sinds 2013 is hij ook vrijwilliger bij Kindcentrum De Boomhut in Ter Aar. Sinds 2015 is Frans vrijwilliger bij Stichting Koffie & Zo in Ter Aar. Een burgerinitiatief om eenzaamheid en isolement van ouderen te voorkomen. Frans maakt de ruimte klaar voor de maandelijkse activiteit en ruimt na afloop alles weer keurig op. Ook serveert hij eten en drinken en begeleidt de mindervalide ouderen.

Wim Schildwacht: Wim heeft een lange historie in het besturen (en niet alleen van onze parochie/federatie).
In de jaren 1980 - 1990 was Wim o.a. voorzitter van de MR en voorzitter van het schoolbestuur. Als je in Langeraar gebruik maakt van de BOBbus, bestaat de kans dat Wim je chauffeur is. Van 1990 - 2001 had Wim de rol van vicevoorzitter van het kerkbestuur H. Adrianus in Langeraar. Wim was ook actief betrokken bij het opzetten van de parochiefederatie "De Regenboog" en was daarvan de vicevoorzitter. Na afloop van zijn termijn is hij even uit het besturen van de kerk gegaan, maar werd rond 2010 weer gevraagd om mee te werken aan het opzetten van de huidige federatie: HH. Clara en Franciscus. Daar is Wim toch ook weer actief geworden als vicevoorzitter, maar in 2019 leek het afgelopen. Echter, er werd in 2022 met spoed een tijdelijk vervanger gezocht voor Aad Otto. Wim is toen gevraagd om de rol van vicevoorzitter weer 1,5 jaar op zich te nemen. Dat heeft hij met verve gedaan. In oktober 2023 mocht hij die rol weer opgegeven, maar Wim is toch in het parochiebestuur gebleven, waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn gezien zijn enorme ervaring op bestuurlijk gebied binnen de kerk. Wim heeft ook een belangrijke inbreng in het "Samen Kerk zijn" project: hoe zal onze geloofsgemeenschap er in de toekomst uitzien?

Theo Agterhof: Theo is in onze parochiekern betrokken (geweest) bij veel activiteiten, waaronder: Theo was 12 jaar lang, van 2011 tot en met 2023 lid van de Beheercommissie, met als portefeuille Beheer & Onderhoud (vóór die periode ook al enige tijd lid van het parochiebestuur van onze kerk). Hij begeleidt enkele keren per jaar de Klussendag, een dag waarop hij met veel andere vrijwilligers diverse onderhoudsklussen uitvoert binnen en buiten ons kerkgebouw. Daarnaast stond Theo aan de wieg van het strooiveldje, een plek op ons kerkhof waar sinds dit jaar de as van onze dierbare overledenen kan worden uitgestrooid. Hij was tevens een van de initiatiefnemers van de grote kerststal die sinds de corona-periode tijdens de kerstweken in het grasveld voor de kerk staat en tenslotte zit namens onze kerkgemeenschap Noorden in de werkgroep Samen Kerk Zijn, een werkgroep die zich bezighoudt met de toekomst van de kerken in de parochie Heilige Clara.

Naast actief zijn voor de kerk noemde burgermeester Robbert-Jan van Duijn deelname van Theo aan het project Slootkunst, t.g.v. het 750-jarig bestaan van Nieuwkoop. Hij is ook bestuurslid bij TechNet Amstel & Venen. Daarna organiseert Theo de "Haagse School Dag", een kunstproject. Ook organiseert Theo de Open Bedrijvendag en door het doorzetten van Theo kon het nieuwbouwproject op het Land van Koppen toch worden gerealiseerd.

Het zijn alle 5 kanjers die het - buiten alle activiteiten die zij buiten de kerk doen - vanuit hun eigen rol mogelijk maken dat onze kernen en parochie kunnen blijven draaien. Zoals Riet zei: het zit met onze vrijwilligers wel goed: 5 van de 10 gedecoreerden zijn actief in de kerk! Trots!!
Nogmaals van harte gefeliciteerd: meer dan verdiend en ik hoop dat we nog heel veel jaren van jullie inzet gebruik mogen maken.
Namens het Pastoraal team en het Parochiebestuur H. Clara,
Gerard van der Hoorn, vicevoorzitter H. Clara parochie