Update van deze pagina 20-12-2023 10:14

Met kerst zijn wij natuurlijk aanwezig met extra uitzendingen die live te volgen zijn op onze kanalen. Hieronder vind je de agenda met de live vieringen.

Livestream uitzending eerdere eucharistieviering

Livstream 
Uitzending eerdere eucharistieviering (kerk is fysiek dicht) 09:15 24 December
Aarlanderveen Kerst avond kinderen 17:00 24 December
Aarlanderveen Kerst avond 21:00 24 December
Roelofarendsveen 1ste Kerstdag 9:15 25 December
Leimuiden oudjaarsdag 9:15 31 December

Link hier boven word 10 voor aanvang actief!

 

Update van deze pagina 25-10-2023 07:55

Verhuizen

Vanaf 1 november zullen de doordeweekse vieringen en de zondagsvieringen te zien zijn op onze nieuwe openbare Facebook-pagina. We willen hiermee een groter publiek bereiken. Word snel lid van deze pagina om geen enkele viering te missen. Vanaf deze datum kun je alles volgen via Facebook, YouTube en Kerkomroep (op televisie). Houd deze website in de gaten voor verdere ontwikkelingen en updates. nieuw facebook pagina waar je nu lid van kan worden kan je vinden op facebook.rkgroenehart.tv 

De besloten Facebook-pagina blijft natuurlijk bestaan, zodat we elkaar kunnen blijven uitnodigen en inspireren over wat er in onze federatie gebeurt.
Tips voor een betekenisvolle thuisviering 

 • Bereid je voor: Neem even de tijd om je voor te bereiden op de thuisviering. Maak de ruimte waar je wilt zitten op tijd in orde en zorg ervoor dat alles wat kan afleiden uit het zicht is. Als het veilig kan, steek dan een kaars aan om een sfeervolle ambiance te creëren.
 • Communiceer met huisgenoten: Als je huisgenoten hebt, spreek dan met elkaar af wat je na de viering wilt gaan doen. Op die manier kun je eventuele afleiding voorkomen en jezelf volledig richten op de viering.
 • Minimaliseer afleidingen: Zet je telefoon uit en leg de hoorn van de haak. Door deze afleidingen uit te schakelen, kun je je volledig concentreren op de viering en jezelf openstellen voor de spirituele ervaring.
 • Zorg voor een comfortabele zithouding: Neem plaats op een comfortabele stoel, zodat je ontspannen kunt zitten tijdens de viering. Je bent uitgenodigd om actief deel te nemen aan de houdingen en antwoorden in de liturgie, dus zorg ervoor dat je een positie vindt die voor jou prettig is.
 • Zing van harte mee: Laat je stem klinken en zing vol overgave mee tijdens de gezangen en liederen. Jouw stem draagt bij aan de gemeenschappelijke lofprijzing en schept een gevoel van eenheid, zelfs als we op afstand verbonden zijn.

Laat deze tips je helpen om een betekenisvolle en spirituele thuisviering te ervaren. Wees open en ontvankelijk voor de gebeden, liederen en het Woord van God dat tot je spreekt. Moge deze bijzondere momenten van verering je hart vervullen met vrede en vreugde.


Uitbreiding van onze livestream-activiteiten!

Met veel vreugde delen we graag onze plannen voor het verder uitbreiden van onze livestream-activiteiten, die tijdens de coronatijd zo succesvol zijn gebleken. We streven ernaar om onze geloofsgemeenschap nog meer mogelijkheden te bieden om deel te nemen aan onze vieringen, waar je ook bent. Hier zijn de acties en activiteiten die we graag met jullie willen delen:

 1. Doordeweekse ochtendvieringen live uitzenden: Naast onze zondagochtendvieringen willen we ook de doordeweekse ochtendvieringen live uitzenden. Zo kun je op meer momenten in de week deelnemen aan het gebed en je geloof versterken.
 2. Gelijktijdige uitzending via meerdere platforms: We willen onze vieringen gelijktijdig live uitzenden via verschillende platforms, zodat je kunt kiezen welk platform het beste bij jou past. Naast YouTube, zullen we ook livestreams aanbieden op Facebook en Kerkomroep.nl.
 3. Eenvoudiger volgen van de vieringen op TV: We begrijpen dat sommige parochianen de vieringen graag op hun televisie willen volgen voor een betere kijkervaring. Daarom werken we eraan om het volgen van de vieringen op de TV gemakkelijker te maken. Binnenkort zullen we instructies delen over hoe je dit kunt realiseren.
 4. Hulp gezocht: We zijn op zoek naar enthousiaste parochianen die willen helpen bij het instellen van (smart)TV’s bij mede-parochianen. Als je bereid bent om anderen te ondersteunen, stuur dan een e-mail naar studio@rkgroenehart.nl om je aan te melden als vrijwilliger. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot de vieringen.

De komende week zullen we de verschillende opties verder bespreken en gedetailleerde instructies delen over hoe je de livestreams thuis kunt ontvangen. Als je hulp nodig hebt bij het instellen of vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te ondersteunen.

Laten we samen blijven groeien in ons geloof, zelfs als we op afstand met elkaar verbonden zijn.

Vanaf Platform Te kijken via Link Instructie/handleiding
07-06-2020 YouTube
(Site)
 • Laptop
 • Mobiel
 • Tablet
tv.rkgroenehart.nl  Deze link leid je naar het YouTube kanaal waar je kan uitzending kan terug kijken en als we live zijn (herkenbaar aan rood icoontje live) live mee kijken.
07-06-2020 YouTube
(app)
 • Mobiel
 • Tablet
 • Smart TV
 • Appel TV
 • Chromecast
 • Android tv
Zoek op kanaal naam:
RKgroenehart TV
Met de de YouTube app op de smart TV en je zoek op kanaal naam kan je de uitzending kijken.
27-11-2022 Kerkomroep.nl
(Site)
 • Laptop
 • Mobiel
 • Tablet
https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/22502

Zoek op kerk naam: Groenehart.tv

Link brengt je naar juiste kerkomroep kanaal om mee te kijken via de website van kerkomroep.nl
27-11-2022 Kerkomroep.nl
(app)
 • Mobiel
 • Tablet
Zoek op kerk naam: Groenehart.tv Via vaste app kan je makkelijk mee kijken kies je besturingssysteem:

    images images

27-11-2022 Kerkomroep.nl
(Smart TV app)
 • Smart TV
 • Appel TV
 • Chromecast
 • Android tv
https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/22502

Zoek op kerk naam: Groenehart.tv

Door middel van downloaden van de app van kerkomroep.nl op je device kan je in de app op zoek naar kerk naam en bij de favorieten zetten. En live maar ook gemisten uitzendingen kijken op de TV (kan zijn dat de app niet werkt dit komt door dat de apparatuur te oud is.)
27-11-2022 Kerkomroep.nl
 • TV (met HDMI)

Zoek op kerk naam: Groenehart.tv

Met een speciaal kasje (kosten € 80 euro) kan je met elke TV (met HDMI aansluiting) de viering mee vieren! hier komt wel een parochianen voor langs om dit te installeren en uit te leggen. Interesse? mail naar studio@rkgroenehart.nl
Uitrol
01-11-2023
Ochtend vieringen live uitzenden Alle platvormen Nieuw! Zondag viering nu ook live te zien op Facebook nu worden de ochtend vieringen allen via Facebook uitgezonden dit gaan we uitrollen naar youtube en kerkomroep.nl
Update 
01-11-2023
Facebook
(app/site)
 • Laptop
 • Mobiel
 • Tablet
Facebook pagina rkgroenehart.tv Er komt een update die zorgt dat ook de viering van zondag te zien zijn via facebook. In de update zit ook dat we naar een open facebook pagina gaan waardoor iedereen kan aansluiten bij de vieringen. (besloten pagina blijft ook bestaan)
Update 
30-11-2023
Zender voor  aan TV
 • TV
Aanmelden kan al door mail te sturen naar: studio@groenehart.tv 
vermeld de volgende gegevens:
Naam
Plaats
Telefoonnummer
Door middel van aankoop of een abonnement worden mensen geholpen bij het aansluiten van een streamkastje op hun televisie. Dit zorgt ervoor dat ze live streams in de federatie kunnen bekijken op TV.
Update Houd deze pagina goed in de gaten aankomende weken voor updates rond om de live stream en de mogelijkheden om het makkelijk thuis te kunnen bekijken!