All
Jongeren
Groep
Koor
Project
Werkgroep
Koor jongeren
PCI

Spirit

Koor jongeren

Spirit

Het jongerenkoor repeteert elke donderdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Koetshuis o.l.v. Saskia van der Ven. Zij zingen ongeveer eens in de 8 weken in een viering. Momenteel zijn zij hard op zoek naar nieuwe leden. Iedereen van 16 tot 40 jaar is van harte welkom. 

Langeraar

Cantors

De cantors ondersteunen de zang van de kerkgemeenschap in een viering wanneer er geen koor is. Door in te zetten en het lied voor te zingen wordt de vierende gemeenschap uitgenodigd tot het gezamenlijk zingen van liederen.

Langeraar

Rock Solid Aarlanderveen

Rock Solid is een tienergroep waarbij tieners van 11 tot 16 jaar bij elkaar komen om op een leuke, actieve en creatieve manier met het geloof bezig te zijn. Tieners op deze leeftijd hebben vaak veel energie. Met veel korte spellen en programma-onderdelen zullen we op een speelse wijze het geloof ontdekken.

Bij Rock Solid Aarlanderveen komen we elke drie weken bij elkaar in ’t Achterom. Iedere avond heeft een ander thema. Deze thema’s variëren van ‘de Bijbel’ en ‘godsbeelden’ tot ‘Instagram’ en ‘hoe overleef ik mijn ouders?’. Door middel van de spellen, gespreksmomenten en een korte preek duiken we echt in de verschillende thema’s. Super gaaf toch?

Bij Rock Solid hebben we ieder jaar ook nog een aantal extra activiteiten, zoals een start-BBQ, een zomer- of winteruitje en een Goede Vrijdag activiteit, waarbij we een hele nacht superleuke activiteiten doen.

Lijkt het jou leuk om een keertje naar Rock Solid te komen? Kijk op de achterkant van de Samenstromen voor de datums en meld je aan door een mail te sturen naar rocksolid.aarlanderveen@rkgroenehart.nl.
We beginnen om 18.40 uur en we eindigen anderhalf uur later (om 20.10 uur).

De bijeenkomsten staan trouwens ook vermeld in het vieringen- en activiteitenoverzicht op de website www.rkgroenehart.nl.

Mocht je nog vragen hebben over Rock Solid, dan horen wij het graag!

Rock Solid

Jongeren

Rock Solid

Na-Vormselcatechese Rock Solid

Voor jongeren die het sacrament van het H. Vormsel hebben ontvangen, wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de navormselgroep Rock Solid. De bedoeling is om via aan leeftijd aangepaste gespreksonderwerpen jongerencatechese te bieden.  Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd. De groepen zijn onderverdeeld in leeftijd en komen elke maand bij elkaar in het Koetshuis.

Werkgroep Caritas (PCI) Aarlanderveen, Langeraar & Ter Aar

De lokale werkgroep Caritas is onderdeel van de PCI Heilige Clara Parochie.
PCI staat voor Parochiële Caritas Instelling.

De PCI probeert om in deze moderne tijd, waarin iedereen het financieel goed zou moeten hebben, hulp te bieden aan iedereen die door omstandigheden in financiële of materiële problemen is gekomen (door welke aard dan ook veroorzaakt). Dit onder de grootste privacy voor de betrokkenen. U kunt ook uw financiële bijdrage leveren voor het diaconale werk in onze parochie. Met dit geld worden mensen geholpen, die in financiële moeilijkheden terecht zijn gekomen (uiteraard nadat andere sociale instanties geraadpleegd zijn).

Contact
Mail naar CaritasgroepAarlanderveenLangeraar@rkgroenehart.nl

0172-602943

Koor Jubilans

Het koor Jubilans is voor mensen die graag willen zingen en ongeveer tussen de 30 en 60 jaar zijn. We repeteren op maandag avond van 20-22 uur onder leiding van Manon ter Steege en begeleid op het orgel door Wim Loos. We ondersteunen de vieringen ongeveer eens per 8 weken. Ook als je geen zang ervaring hebt ben je van harte welkom. Voor vragen, neem contact op met Manon op 06-47316736.

Stilte- Aandacht meditatie Langeraar

Stilte- Aandacht meditatie Langeraar

In deze tijd dat iedereen het maar druk, druk, druk heeft een moment met elkaar heel bewust de rust en de stilte opzoeken. Kijk en ervaar wat het met je doet.

Er wordt weleens aan mij gevraagd: “Wat doe je dan bij zo’n stilte meditatie”? Eerst probeerde ik dan zo goed mogelijk een omschrijving te geven over hoe het verloop van zo’n meditatie avond er dan uitziet: We ‘doen’ 2x een geleide stilte meditatie, een stukje toelichting en napraten met een kopje thee…

Maar gaandeweg kom ik steeds meer tot de ontdekking dat dat maar woorden zijn om iets te omschrijven wat je aan het ‘doen’ bent. Maar met stilte meditatie gaat het niet zozeer om ‘doen’, maar veel meer om ‘Zijn’. Je openstellen voor wat er in je hart is. Dát de ruimte geven. Dát te leren zien, dát te ontdekken. Zonder verwachting patroon, kijk maar wat er gebeurt, ervaar maar hoe het voelt. Ik kan niet voorspellen hoe God in jouw/ uw hart werkt (ik zou haast zeggen: Gelukkig niet), maar ik kan bijna met volle zekerheid zeggen dát er wat gebeurt. Aanwezig zijn in de stilte kan heel bijzonder zijn. Zeker als je de stilte met een groep mensen deelt. Je versterkt elkaars stilte.

Het is meer dan alleen ontspanning (hoewel dat in de tegenwoordige tijd al een zeer weldadige luxe is). Het is een overgave aan het moment, aan dat wat er nú is. Wie weet wat je allemaal ontdekt? Woorden om te omschrijven zijn niet toereikend; kom het ervaren.

De 3 groepen zijn in een blok van 8 x op de woensdag -en donderdag avond van 20 tot 21.30 uur en op de woensdag ochtend van 08.45 tot 10.15 uur in het Koetshuis naast de H. Adrianus kerk in Langeraar.

Om de waarde en kracht van het samen mediteren te ervaren is het wel wenselijk dat je alle / de meeste avonden aanwezig kunt zijn en zal de groep niet groter zijn dan 7 personen.

Dus, heb je interesse, of heb je vragen, laat het me weten. Mijn tel (whatsapp) is 06-2825 6286

Warme groet,

Liesbeth van Woudenberg

0628256286