All
Jongeren
Groep
Koor
Project
Werkgroep
PCI

Enjoy

Koor

Enjoy

Enjoy

Dit koor bestaat uit negen muzikale vrouwen waarvan één dwarsfluit speelt. Alles onder leiding van een dirigente. We zingen soms á capella (zonder begeleiding van piano) één-, twee- en zelfs driestemmige liederen. Tijdens de zondagsvieringen zingen we eigentijdse liederen die bij de lezingen passen. In het Nederlands en in het Engels.

Elke woensdagavond repeteren we van 19.15 – 2015 uur in het Kompas naast het Kerkje aan de Does.

Wilt u eens mee repeteren, neem dan contact op met het secretariaat, klik hier.

 

enjoy-kerstconcert-2016

Lef

Koor

Lef

LEF

LEF staat voor Liturgisch Ensemble Fenima. Het ensemble telt 9 vrouwenstemmen die een- of meerstemmig gemiddeld 10 keer per jaar zondagsvieringen muzikaal ondersteunen. Het repertoire is afgestemd op de vieringen waaraan LEF meewerkt.
Bob Koorn is de vaste begeleider op piano en Roelf Scholma is de dirigent. LEF repeteert iedere maandagavond van 19.45 – 21.45 uur in het Kompas naast het Kerkje aan de Does.

Vind je liturgische muziek ook mooi en functioneel? Loop dan eens binnen en repeteer meer. Er is nog plek voor twee alten en twee sopranen 2 en een sopraan 1.

Meer informatie via het secretariaat, klik hier.

Het Nederlandstalig koor

Nederlandstalig koor

Dit koor bestaat al meer dan vijfenveertig jaar. We hebben een uitgebreid repertoire. In het koor zingen negen vrouwen en één man mee. We hebben een pianist die bij voorkeur orgel speelt. We zingen meestal Nederlandstalige, soms een-, soms tweestemmige liederen en in een enkel geval ook een Latijns gezang. We zingen tijdens de zondagsvieringen en bij uitvaarten.

Het koor repeteert op dinsdagavond van 19.45 – 20.45 uur in het Kompas naast het Kerkje aan de Does.

Wilt u eens mee repeteren, neem dan contact op met het secretariaat, klik hier.

Dirigente: Jeanne Borst-Oudshoorn

Inspiratie

Inspiratie

Zanggroep Inspiratie bestaan uit zes enthousiaste dames die hun medewerking verlenen tijdens zondagsvieringen, avondwake's, begrafenissen en huwelijksvieringen.
Met behulp van muziekbanden en begeleiding van gitaar brengen zij liturgische teksten op moderne muziek ten gehore.
Met veel plezier zingen ze ook in verzorgingshuizen, ziekenhuizen en op andere locaties, tijdens koffie- en kerstconcerten.

Voor meer informatie neem contact op met het secretariaat, klik hier.

PCI Hoogmade Woubrugge

Parochiële Caritas Instelling (PCI)

De Parochiële Caritas Instelling heeft als hoofdtaken om de caritas (christelijke liefde) een herkenbare plaats te bieden binnen de parochiegemeenschap en daarvoor een werkzaam instrument te zijn.De Parochiële Caritas Instellingen van Hoogmade en Woubrugge zijn samengegaan.

Contactpersonen:

Voorzitter:
Koos van Wieringen

Secretariaat:
Peter van Rijn
Theo Bosmanlaan 61
2355 DA Hoogmade
Telefoon 071-5012589
Email: PCIHoogmadeWoubrugge@Gmail.com

Prego

Jongeren

Prego

Prego staat voor Passievol Ruimdenkend En Gelovig Onderweg. Wij zijn een praktiserende katholieke groep jongvolwassenen, die door samenkomen het geloof verdiepen en uitdragen in het dagelijks leven.

Overeenkomstig Handelingen 2, 44,46:
Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen.
Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde.

Eens in de vijf weken komen wij op zondagavond bij elkaar in de familieruimte van de Petruskerk te Roelofarendsveen. De bijeenkomsten beginnen met een gezellige borrel en een maaltijd, waar we elkaar kunnen ontmoeten.

Na de maaltijd wordt er een korte presentatie gegeven over het inhoudelijke onderwerp van die avond. Vervolgens wordt er in kleine groepjes verder van gedachten gewisseld. Als afsluiting is er een gebedsdienst in de naastgelegen kerk.

Het seizoen wordt altijd afgesloten met een feestelijke en verrassende slotdag.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij RKJ Prego? Wil je een keer een bijeenkomst meemaken? Mail ons dan via rkj-prego@hotmail.com of kijk op onze Facebook-pagina

Onderhoud

Werkgroep

Onderhoud

Onderhoud gebouwen, tuin en kerkhof

De C.O.R.K.K., oftewel de Commissie Onderhoud Rooms-Katholieke Kerk (voorheen commissie groot onderhoud) is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de diverse gebouwen die eigendom zijn van onze parochie. Er zijn talloze karweitjes die door de vrijwilligers worden gedaan. Ook voor mensen met twee linkerhanden is er nog wel iets te doen.
Mocht u ook interesse hebben dan kunt u zich voor tuin- en kerkhofonderhoud melden op dinsdagmorgen om 9.00 uur bij de Dissel, en ook voor andere klusjes bij Henk Brunt.
 
  
Onderhoud tuin en kerkhof:
Contactpersoon: Jan Zwetsloot
van Klaverweijdeweg 3 A
2355 AA Hoogmade
Tel: 0622466710
Email: beheerkerkhofhoogmade@gmail.com
Onderhoud gebouwen:
Contactpersoon: Henk Brunt
van Alcmaerlaan 8
2355 BB Hoogmade
Tel. 071-5018138
E-mail: henkenriekiebrunt@gmail.com

Klein Onderhoud

Klein Onderhoud

Wat doet het Klein - Onderhoud in onze parochie?

Onze werkgroep bestaat uit 24 dames verdeeld in 6 groepen, waarvan iedere week 1 groep de beurt heeft om te poetsen in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk. Door middel van een rooster weet ieder z’n beurt. Véél van de dames doen dit al jaren, 2 zelfs al 40 jaar. Dan zijn er nog 6 dames die drie keer in het jaar het koper en zilver poetsen.

Nu de kerk is afgebrand, houdt deze groep de pastorie schoon en organiseren ze twee keer per jaar een kleine braderie, waar ze kaarten en bloemstukken verkopen.

Interesse? Neem contact op met het secretariaat, klik hier.

Kostersgroep

Werkgroep

Kostersgroep

Kosters

Zorgen dat alles in de kerk gedurende de vieringen goed kan verlopen. Van: alles klaarzetten, kaarsen aansteken, klok luiden, enzovoorts tot de kerk weer afsluiten. Achter de schermen is de koster de baas in de kerk.

Heeft u ook interesse neem dan contact op met het secretariaat, klik hier.

 

 

 

 

Lectoren

Werkgroep

Lectoren

Lectorengroep

De lectorengroep van Onze Lieve Vrouw Geboortekerk bestaat uit 10 personen.
Enkelen van hen zijn lekenvoorganger in woord- en communievieringen of voorganger in avondwakes.

Interesse? Neem contact op met het secretariaat, klik hier.

 

Website

Een website beheren en onderhouden kost tijd.

  • Plaatsen van teksten
  • Bewerken van foto’s en plaatsen daarvan
  • Het plaatsen van aanvangstijden van vieringen en activiteiten
  • Bijwerken nieuwspagina van de betreffende BCP
  • Optimaliseren en up to date houden van zijn deel van de  website
  • En nog veel meer…

U kunt contact opnemen met het secretariaat, klik hier.

 

Nostalgie

Nostalgie

Deze Woubrugse zanggroep bestaat uit 7 personen. Deze zanggroep is voortgekomen uit het King’s Kombo, dat meer dan veertig jaar een uitgebreid repertoire heeft opgebouwd.
De teksten zijn geschreven door pater Raymond van Sasse van IJsselt ofm.

Nostalgie staat onder leiding van Anneke van Winden, tevens begeleidster met gitaar.
Wij zingen tijdens de vieringen in Woudsoord, Woubrugge, bij seniorenvieringen, en op verzoek bij speciale gelegenheden.

Voor meer informatie, neem contact op met het secretariaat, klik hier.