Gevraagd redacteur samenstromen KLIK voor info

Maandelijks katholiek infoblad                  


Column

Wilt u reageren? Dat kan via email rajau@casema.nl
Eerdere columns vindt u in het blad zelf dat u hieronder kunt openen.

oktober 2021

HANGSLOT

Twee mensen die verliefd zijn op elkaar willen nog wel eens twee sloten aan een brug hangen en het sleuteltje in het water gooien. Ze willen daarmee zeggen “Ik houd van jou en blijf je eeuwig trouw”. In 2014 bezweek een hek van een brug in Parijs onder het enorme aantal sloten. Over de hele brug hingen er ongeveer 700.000. Bijna driekwart miljoen! Niet raar dus dat de gemeente de sloten laat verwijderen als de hoeveelheid uit de hand loopt.

Je kunt die sloten zelfs via internet bestellen met je naam er in of een hartje. Overal kunnen we geld mee verdienen. Maar hoe zit het dan met die belofte die gedaan is bij het ophangen van de sloten aan elkaar en aan de brug?

Mensen die trouwen geven elkaar een ring. Meestal wordt aan de binnenkant de naam van de partner en de huwelijksdatum gegraveerd. In sommige beroepen is het gevaarlijk om een ring te dragen. Als je makkelijk ergens aan vast kan blijven hangen moet je niet alleen je ring maar ook je vinger nog van de grond op rapen. Een hulpmoeder op een sportdag van mijn school is dat eens overkomen. Haar ring bleef aan een spijl van een hek vastzitten waar ze over heen wilde klimmen. Wel haar vinger kwijt!! Beter dus om hem dan maar niet te dragen.

Als je liefdesslot is weggehaald of je je trouwring niet meer draagt (die moeder kon dat niet want die vinger kon niet meer worden aangezet!) is het dan over met de liefde? Natuurlijk niet. Die ring en dat slotje zijn symbolen. Het houden van zit in je zelf. En houden van betekent dat je niet zomaar loslaat. Houden van betekent ook Vasthouden. Elkaar vasthouden. Dat doe je niet alleen in een huwelijk maar ook in een gemeenschap. Of dat nou de sportverenging is, de school of de kerk. Zolang je er lid van bent houd je elkaar vast. Dan ben je samen sterk. Dat is niet altijd eenvoudig, maar als je uitgaat van de ander en niet van jezelf, wordt dat heel wat makkelijker.

Rob Aupers

 

Redactieadres: via de lokale kerkredacties. Overkoepelend naar: samenstromen@rkgroenehart.nl

08 Samenstromen oktober 2021

Digitale Samenstromen

Samenstromen oktober 2021
Samenstromen September 2021
Samenstromen Juli/Augustus 2021
Samenstromen Juni 2021
Samenstromen Mei 2021
Samenstromen April 2021
Samenstromen Maart 2021
Samenstromen Februari 2021
Samenstromen December 2020
Samenstromen November 2020
Samenstromen Oktober 2020

Klik hier voor: Samenstromen archief

 

 

 

 

Afmelden samenstromen, want ik lees hem graag digitaal.

Uw naam:
Uw mail adres:
Telefoonnummer:
Straat huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Opmerking: