Gevraagd redacteur samenstromen KLIK voor info

Maandelijks katholiek infoblad                  


Column

Wilt u reageren? Dat kan via email rajau@casema.nl
Eerdere columns vindt u in het blad zelf dat u hieronder kunt openen.

Column april2020:

EINDIG

Alles is eindig. Alles gaat voorbij. Wat je ook gepresteerd hebt, gewonnen hebt, verloren hebt, alles heeft een einde. Je hebt jaren gewerkt aan een bedrijf, je denkt dat het altijd zo zal blijven en hoopt dat ook, zeker als het een succes is. Maar de generatie na jou maakt er wat anders van en breekt ongewild je mooie bedrijf weer af en maakt er zo een einde aan. Niets is voor de eeuwigheid. In Rouen zag ik drie grote prachtige kerken staan op loopafstand van elkaar. Allemaal gebouwd voor de “eeuwigheid”. Eén was gerestaureerd, met de tweede waren ze bezig, maar de derde had rood witte linten om zich heen en bordjes die vertelden dat het gevaarlijk was er dicht bij te komen vanwege vallende stenen. En hoe graag de mensen ook die kerk overeind wilden houden, het geld is er simpel weg niet en eens zal het gebouw gesloopt worden.

Ook het virus dat ons in de ban houdt zal een keer zijn macht verliezen.

Een koning in de middeleeuwen had een buitengewone absolute macht. Zijn wil was wet. De tegenwoordige koningen hebben die macht niet meer. Iedereen die macht heeft (of vaker: DENKT te hebben) zou zich moeten realiseren dat die eindig is. Dictators leggen hun wil op aan velen, maar beseffen niet dat zij eens ophouden te bestaan en dat er na hun leven geen macht meer is. Dat het voorbij zal gaan. Dan hebben zij niets meer te vertellen. Dan keert alles weer terug of wordt hopelijk beter.

Ons leven is ook eindig, maar “Wie in mij gelooft”, zegt Christus, “zal niet sterven in eeuwigheid” (Johannes 11:26)

Aan dát leven komt geen einde! Telt dat dan alleen voor de mensen die in Hem geloven? Ja, maar niet op de manier die anderen ons opleggen. Als je gelooft in de ware Liefde en daarnaar handelt, geloof je in Zijn boodschap.

Aan alle andere dingen komt altijd een einde, ook aan een virus, dat mag je ook best geloven!

Rob Aupers

 


Redactieadres: via de locale kerk redacties. Overkoepelend naar : samenstromen@rkgroenehart.nl

Samenstromen

Digitale Samenstromen

Samenstromen_April_2020
Samenstromen_Maart_2020
Samenstromen_Februari_2020
Samenstromen_December_2019

Klik hier voor: Samenstromen archief

 

 

 

 

Afmelden samenstromen, want ik lees hem graag digitaal.

Uw naam:
Uw mail adres:
Telefoonnummer:
Straat huisnummer:
Postcode:
Plaats:
Opmerking: