Parochieblad

Vanaf april 2023 verschijnt het vernieuwde parochieblad “Samenstromen”. Ieder kwartaal ziet een nieuwe aflevering het licht. Daarin verhalen en berichten uit de parochiefederatie: interviews, nieuws over de missionaire parochie, een bladzijde voor ouder en kind, interessante gebeurtenissen in de parochiekernen, het vieringenoverzicht en nieuws voor jongeren.

Klik op de link voor de digitale versie of mail naar het secretariaat van uw parochiekern voor dit mooie blad in de brievenbus.

Digitale nieuwsbrieven

Iedere parochiekern geeft vanaf 7 april 2023 een digitale nieuwsbrief uit. Meldt u aan voor deze nieuwsbrieven via de QR-code of door het aanmeldformulier in te vullen, klik HIER 

 


Column

Wilt u reageren? Dat kan via email rajau@casema.nl
Eerdere columns vindt u in het blad zelf dat u hieronder kunt openen.

Herfst 2023

BLOEMEN

Bloemen zeggen meer dan woorden wordt wel eens gezegd. Het is Moederdag en een zoon

stuurt zijn moeder vanuit het buitenland, waar
hij veel voor zijn werk moet zijn, een enorme bos bloemen. Voor zijn ma kan de bos niet groot genoeg zijn, vindt hij. En om het geld hoeft hij het niet te laten. Hij verdient genoeg! De moeder is daar natuurlijk blij mee, vooral met het kaartje dat hij heeft gedicteerd en dat de bloemist keurig heeft opgeschreven. Zelfs met de nodige kus kruisjes. “Voor de liefste moeder van de wereld xxxx” staat er op.

De rest van de dag gaat voorbij. De bloemen staan prominent midden in de kamer. Het is gelukkig mooi weer en de moeder geniet van de zon en van haar bloemenzee. Onbewust wacht zij toch op een telefoontje. Die bos is mooi en zegt misschien inderdaad meer dan woorden. Maar wat had ze graag weer eens gewoon zijn stem gehoord al was het maar door een krakende telefoon. Want hij zit ver weg en de verbinding is niet optimaal. Hij heeft zijn best gedaan en heeft aan Moederdag gedacht. Maar heeft hij in de gaten dat zijn stem méér is dan een enorme bos bloemen? Zonder bloemen maar alleen lieve woorden zou het zijn moeder

nog meer goed hebben gedaan. Maar zij is er tevreden mee! Zo kennen we voorbeelden genoeg. Tegenwoordig zeker. Je appt even om iemand te feliciteren met een verjaardag of een nieuw huis of het slagen voor een examen. Of je stuurt een kaartje. We maken het ons zelf vaak wel makkelijk. Zeker na de coronaperiode nemen we wat meer afstand.

Mogelijkheden genoeg om iets van je te laten horen. En dat blijft natuurlijk goed, want je denkt er tenminste aan en doet er wat mee. Maar moeten we weer niet een beetje terug naar vóór de corona en gewoon eens bij iemand langs gaan, elkaar een knuffel geven, een goed gesprek met elkaar hebben? Dat kost natuurlijk wel meer moeite en tijd, maar hebben we daar niet allemaal behoefte aan?

En wat dacht u van weer eens gewoon naar de
kerk gaan in plaats van naar de televisie kijken op zondag. Mooi dat dat er is, voor de mensen die de deur niet meer uit kunnen, maar naar de kerk gaan is niet alleen maar bidden, maar ook Christus en ELKAAR ontmoeten. Na de viering even een kop koffie, een hand schudden, een gesprek voeren. Daar hebben we op zijn tijd allemaal behoefte aan. Een bos bloemen op afstand is mooi, een hand of een kus is beter toch?

Rob Aupers

 

 

Samenstromen herfst 2023
Samenstromen zomer 2023
Samenstromen april/mei 2023
Samenstromen februari/maart 2023
Samenstromen december 2022/ januari 2023

 

 

Klik hier voor: Samenstromen archief

Afmelden voor de samenstroom kan door mail te sturen naar: info@rkgroenehart.nl met daarin de vermelding van uw naam en adres gegevens.