Parochieblad

Vanaf april 2023 verschijnt het vernieuwde parochieblad “Samenstromen”, ieder kwartaal ziet een nieuwe aflevering het licht. Daarin verhalen en berichten uit de parochiefederatie: interviews, nieuws over de missionaire parochie, een bladzijde voor ouder en kind, interessante gebeurtenissen in de parochiekernen, het vieringenoverzicht en nieuws voor jongeren.

Klik op de link voor de digitale versie of mail naar het secretariaat van uw parochiekern voor dit mooie blad in de brievenbus.

Digitale nieuwsbrieven

Iedere parochiekern geeft vanaf 7 april 2023 een digitale nieuwsbrief uit. Meldt u aan voor deze nieuwsbrieven via de QR-code of door het aanmeldformulier in te vullen, klik HIER 

 


Column

Wilt u reageren? Dat kan via email rajau@casema.nl
Eerdere columns vindt u in het blad zelf dat u hieronder kunt openen.

Winter 2023

LEPELTJE

Ik was laatst op een rommelmarkt waarvan de opbrengst voor een jeugdvereniging was. Een heel clubhuis én het parkeerterrein er voor stond vol met kraampjes. Net het Waterlooplein van vroeger. Van alles stond er: oud en gebruikt maar ook bijna nieuw. Enthousiaste kinderen prezen hun waren aan. Ze hadden van alles van zolder gehaald. U kent dat wel. We hebben allemaal wel een zolder vol spullen waar we al jaren niet naar omgekeken hebben dus doe maar weg want misschien heeft een ander er nog iets aan.

Een meisje van een jaar of 10 woonde duidelijk in een huis met een erg grote zolder. Ze had van alles liggen en het meeste met een keurig prijskaartje er bij. Ze had haar best gedaan en was zeker van plan veel geld binnen te halen voor haar cluppie. Ik was aan het kijken of ik iets kon gebruiken. Je weet maar nooit. Misschien belandde het dan wel op míjn zolder.

Maar ach het was voor het goede doel.

Bovendien is het blijde kindergezichtje, als je iets koopt voor een bijdrage aan de club, met geen goud te betalen. Ik zie ze aan het eind van de dag al, hun geldkistje omkeren en tellen hoeveel ze hebben opgehaald. Dat mag toch niet tegenvallen!

Naast mij stond een meneer met zijn vrouw die de koopwaar ook bekeken. De meneer had bijzondere belangstelling voor een setje van 6 verzilverde theelepeltjes. Hij dacht even na, bekeek ze zorgvuldig en voelde met extra interesse het steeltje van een van de lepeltjes. Zijn vrouw keek hem wat verbaasd aan. Hij nam een besluit en zei het verkoopstertje dat hij ze wilde kopen. Hij had er vast méér voor betaald dan het waard was. Dat ontlokte een ‘wat moet je dáár nou mee?’ van zijn eega. Hij antwoordde pas toen de koop gesloten was en het kind de opbrengst blij in haar geldkistje stopte. ‘Dit is nou precies het lepeltje dat ik kwijt was maar waarmee ik mijn oor zo makkelijk kon schoonmaken’.

Mensen gebruiken dingen vaker voor iets waarvoor het oorspronkelijk niet bedoeld was. Soms is dat niet goed, zoals een beitel gebruiken als schroevendraaier. Breng je wel de beitel naar de knoppen. Soms heeft het toegevoegde waarde zoals bij dat theelepeltje, al wordt dat natuurlijk door de deskundigen in de zorg ten sterkste afgeraden.

Soms geeft het een extra dimensie aan een voorwerp zoals een rozenkrans gebruiken als halsketting.

Ik denk niet dat Maria dat een probleem zou vinden.

Nou alleen de drager nog uitleggen waar die ketting oorspronkelijk voor bedoeld was.

Mooi stukje missionaire kerk!

Rob Aupers

 

 

Samenstromen voorjaar 2024
Samenstromen winter 2023
Samenstromen herfst 2023
Samenstromen zomer 2023

 

 

Klik hier voor: Samenstromen archief

Afmelden voor de samenstroom kan door mail te sturen naar: info@rkgroenehart.nl met daarin de vermelding van uw naam en adres gegevens.