button_ huwelijkAls twee mensen zoveel van elkaar houden dat ze samen oud willen worden en met elkaar een gezin willen vormen, trouwen ze met elkaar.
Ze beloven dat ze elkaar trouw zullen blijven, ook als er tegenslag of moeilijkheden zijn. Ze zeggen: ik zal er altijd voor jou zijn! Ze geven zich aan elkaar voor altijd.
Als je je zo geeft aan die andere mens, dan lijk je op Jezus die zich helemaal geeft aan de mensen.

In dit filmpje stellen we ons de vraag waarom je voor de Kerk zou willen trouwen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen het burgerlijk en het kerkelijk huwelijk? Wat merk je daarvan? Ook zijn er twee tips die paus Franciscus ons geeft voor een goed huwelijk.

Acht stellen volgden in het vroege voorjaar van 2019 de Marriage Course om in een ontspannen en gezellige sfeer over huwelijksthema’s in gesprek te gaan en zo hun relatie te versterken. Deelnemers reageren enthousiast: “Het leuke van de cursus is dat je direct effect hebt, je merkt meteen verschil.”

Deze editie van de cursus werd georganiseerd vanuit drie parochies in het Groene Hart en vond plaats in Alphen aan den Rijn en Gouda. De nieuw gemaakte video laat zien wat de Marriage Course is en hoe het stellen helpt om in hun huwelijk dichter naar elkaar toe te groeien.

Op de website van het bisdom Rotterdam wordt vermeld wanneer en waar de volgende cursus is.

In het Groene Hart zal de cursus weer in januari starten.

Klik HIER om de video te bekijken.

Aanvraag huwelijk:

Naam bruid:
Naam bruidegom:
E-mail:
Mobiel nummer:
Datum huwelijk:
Tijd
Locatie:
Eventuele opmerking: