Stilte- Aandacht meditatie Langeraar

In deze tijd dat iedereen het maar druk, druk, druk heeft een moment met elkaar heel bewust de rust en de stilte opzoeken. Kijk en ervaar wat het met je doet.

Er wordt weleens aan mij gevraagd: “Wat doe je dan bij zo’n stilte meditatie”? Eerst probeerde ik dan zo goed mogelijk een omschrijving te geven over hoe het verloop van zo’n meditatie avond er dan uitziet: We ‘doen’ 2x een geleide stilte meditatie, een stukje toelichting en napraten met een kopje thee…

Maar gaandeweg kom ik steeds meer tot de ontdekking dat dat maar woorden zijn om iets te omschrijven wat je aan het ‘doen’ bent. Maar met stilte meditatie gaat het niet zozeer om ‘doen’, maar veel meer om ‘Zijn’. Je openstellen voor wat er in je hart is. Dát de ruimte geven. Dát te leren zien, dát te ontdekken. Zonder verwachting patroon, kijk maar wat er gebeurt, ervaar maar hoe het voelt. Ik kan niet voorspellen hoe God in jouw/ uw hart werkt (ik zou haast zeggen: Gelukkig niet), maar ik kan bijna met volle zekerheid zeggen dát er wat gebeurt. Aanwezig zijn in de stilte kan heel bijzonder zijn. Zeker als je de stilte met een groep mensen deelt. Je versterkt elkaars stilte.

Het is meer dan alleen ontspanning (hoewel dat in de tegenwoordige tijd al een zeer weldadige luxe is). Het is een overgave aan het moment, aan dat wat er nú is. Wie weet wat je allemaal ontdekt? Woorden om te omschrijven zijn niet toereikend; kom het ervaren.

De 3 groepen zijn in een blok van 8 x op de woensdag -en donderdag avond van 20 tot 21.30 uur en op de woensdag ochtend van 08.45 tot 10.15 uur in het Koetshuis naast de H. Adrianus kerk in Langeraar.

Om de waarde en kracht van het samen mediteren te ervaren is het wel wenselijk dat je alle / de meeste avonden aanwezig kunt zijn en zal de groep niet groter zijn dan 7 personen.

Dus, heb je interesse, of heb je vragen, laat het me weten. Mijn tel (whatsapp) is 06-2825 6286

Warme groet,

Liesbeth van Woudenberg