koor_nieuwveenHet gemengd koor St. Caecilia is het parochiekoor van de parochies H. Johannes Geboorte in Zevenhoven en de H. Nicolaaskerk te Nieuwveen. Sinds 2001 besloten beide parochiekoren (ook alle twee St. Caecilia geheten) de stemmen te bundelen en als een koor voor beide parochies de kerkzang te gaan verzorgen. Met veel enthousiasme brengen zij liederen in allerlei talen en van diverse componisten ten gehore. Missen van Haller, Mozart, Perosi en Gounod staan op het repertoire, naast de vele liederen als engelse hymnes, motetten, en muziekstukken geschreven door de dirigenten die het koor rijk is geweest. Namen als Bach, Mozart, Oosterhuis, komen veel voor in ons repertoire. Om de twee jaar geven wij een groots kerstconcert en dat zal ook zo zijn eind 2017.

Het koor zingt 2 keer per maand in vieringen van beide kerken en zingt bij rouw- en trouwdiensten. Het koor telt bijna 50 leden, maar er is altijd een plaatsje over, dus van harte welkom! Wij repeteren elke donderdagavond van 19.30u tot 21.45u en afwisselend in de kerk van Nieuwveen en Zevenhoven. Het koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Theo van Dijk en organist Rie Sagawa. Naast zingen is gezelligheid een belangrijk aspect en dat komt zeker terug in de repetities en uitvoeringen. Jaarlijks zijn er avondjes samenzijn, een dagje uit en ook de algemene ledenvergadering wordt met een hapje en drankje afgesloten! Nieuwsgierig? kom gerust langs.

Wilt u iets meer weten van ons koor? Of komen zingen? Suggesties of leuke plannen? Neem dan gerust een kijkje op onze facebookpagina
of neem contact met ons op via de email: Theo.vandijk@icloud.com

Wij zien u graag terug in de viering, concert of op de repetitie!