Klein, maar dapper……..

dat is koor De Horizon van onze parochie O.L.Vr. Hemelvaart. Het koor, je kunt het eigenlijk geen koor meer noemen, bestaat uit 4 enthousiaste jonge vrouwen die nog steeds vol overtuiging hun bijdrage leveren aan de vieringen in onze kerk.  Samen met ‘de moeder van het koor’ Gré de Boer, wordt gewerkt aan het samenstellen van de liturgie en wordt gezocht naar aansprekende, passende teksten voor het boekje, dat door Ien Tensen wordt gemaakt. ‘Waarom niet stoppen?’ wordt er wel eens gevraagd, maar daar wordt niet over gepeinsd. Voor iedere viering wordt geprobeerd een nieuw lied in te studeren, want ondanks het feit dat het een kleine groep is, zijn er nog ambities genoeg. Onder leiding van Carola van Heusden op gitaar wordt meerstemmig gezongen alsof het niets is. Bestaande teksten, maar ook nieuwe teksten, die door Carola van muziek voorzien worden, worden prachtige liedjes.

Op tweede kerstdag presenteerden de meiden zich in allemaal hetzelfde jurkje. Het zag er prachtig uit. Kerkgangers werden door De Horizon ontvangen in het portaal, waar men al in de stemming kwam voor de viering. Het werd een warme kerstviering, waar nog veel mensen op af waren gekomen. Na deze prachtige viering hadden ze er nog niet genoeg van, ze zongen nog een prachtig Stille Nacht. 4 spatzuivere stemmen, prachtig om naar te luisteren.

Natuurlijk willen we doorgaan, maar wat zouden we blij zijn met wat versterking. Durf je de uitdaging aan, kom dan eens meezingen op maandagavond om 19.30 in de pastorie.

Wil je deel uitmaken van De Horizon, neem dan even contact op met Marleen Baas.