Ontdekkingstocht in de kerk

In november 2021 konden de gezinnen rond de communicanten op de valreep toch nog op ontdekking gaan in de kerk.

Op elf posten in de H. Petruskerk en de H. Adrianuskerk werden verhalen verteld en vragen opgelost.
Alle zintuigen kwamen aan bod. Kinderen dirigeerden de organist, roken wierook, zagen de liturgische kleuren van de kazuifels, ontdekten het geheim van het tabernakel en nog veel meer.

Geniet maar van de foto’s.

 


Weer van start?

Na bijna twee jaar van beperkingen, aanpassen en alternatieven bedenken, hopen we dat we in het najaar van 2021 het Ankerproject weer kunnen op starten.

De gezinnen en communicanten van 2020 hebben, dankzij de hulp van parochianen in de parochiekernen, de 1e Heilige Communie kunnen vieren in aangepaste vorm.
In het seizoen 202-2021 hebben we – tot ons verdriet – het hele project moeten annuleren. Wel heeft de leiding hun best gedaan om iedere maand aan alle gezinnen een nieuwsbrief te versturen met verhalen, spelletjes en opdrachten.

Het niet doorgaan van het Anker vorig jaar, betekent dat we in het nieuwe seizoen een dubbel aantal deelnemers verwachten. Dat is wel een uitdaging voor de leiding en de organisatie. Maar we denken dat het kan. We hopen van harte dat er voor de verschillende groepen extra leiding gevonden wordt.

Mocht er toch nog roet in het eten worden gegooid door nieuwe beperkingen, dan zullen we met een plan B zo goed mogelijk het Ankerproject door laten gaan.