All
Jongeren
Groep
Koor
Project
Werkgroep
PCI

Enjoy

Koor

Enjoy

Inmiddels zijn we voor onze parochie en daarbuiten een bekend/erkend koor. Wij zingen nu met 8 vrouwen van jong tot oud. (tussen 17 en 70 jaar).


We oefenen
 op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur.

enjoy-kerstconcert-2016

Lef

Koor

Lef

Lef, dynamisch, betrokken, liturgisch verjongend en eigentijds. In principe gemengd koor, maar sinds jaar en dag een vrouwenkoor met enkele mannenstemmen.

Repetities
 op maandagavond van 19:00 tot 21:15 uur. Repertoire Nederlands en anderstalig. Ondersteuning van de liturgie 1 keer per zes weken in de zondagsviering; tevens op verzoek bij rouw en trouw, in totaal in de praktijk 15 keer per jaar. Voor wie wil zingen en een bijdrage leveren aan een eigentijdse liturgieviering is dit het koor bij uitstek. Minimum-leeftijd 18 jaar.
Dirigent: Roelf Scholma

Het Nederlandstalig koor

We zijn een gemengd koor van ongeveer 25 vrouwen en mannen, die van zingen houden en van mooie muziek; vooral meerstemmige, symfonische muziek, van meer klassiek tot modern.
We zijn een echt kerkkoor, dat al meer dan 30 jaar ongeveer 1x per maand muzikale ondersteuning biedt aan de verschillende liturgische vieringen.
Wij repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.
Zingt u ook graag in een koor? Bij alle 4 stemmen is versterking welkom. Iets voor u? Kom een keer naar een repetitie.
Dirigent: Jeanne Borst

Inspiratie

De groep bestaat uit vijf enthousiaste vrouwen en zingen mooie teksten op populaire muziek. Een deel van de teksten schrijven zij zelf en een ander deel wordt van internet gehaald, of zijn bestaande teksten. Veelal wordt van de originele muziek gebruik gemaakt. Op verzoek verlenen zij hun muzikale medewerking bij rouw en trouwdiensten. De bedoeling van “Inspiratie” is om vernieuwend bezig te zijn. Naast de ouderen hopen zij ook de jeugd te bereiken met deze opzet.

Verder zingt “Inspiratie” ook elders, zoals in ziekenhuizen, bejaarden en of Verzorgingshuizen. “Inspiratie” heeft haar repetitieavond op woensdag van 20.00 uur tot 22.30 uur.

PCI Hoogmade Woubrugge

Parochiële Caritas Instelling (PCI)

De Parochiële Caritas Instelling heeft als hoofdtaken om de caritas (christelijke liefde) een herkenbare plaats te bieden binnen de parochiegemeenschap en daarvoor een werkzaam instrument te zijn.De Parochiële Caritas Instellingen van Hoogmade en Woubrugge zijn samengegaan.

Contactpersonen:

Voorzitter:
Koos van Wieringen

Secretariaat:
Peter van Rijn
Theo Bosmanlaan 61
2355 DA Hoogmade
Telefoon 071-5012589
Email: PCIHoogmadeWoubrugge@Gmail.com

Prego

Jongeren

Prego

Prego staat voor Passievol Ruimdenkend En Gelovig Onderweg. Wij zijn een praktiserende katholieke groep jongvolwassenen, die door samenkomen het geloof verdiepen en uitdragen in het dagelijks leven.

Overeenkomstig Handelingen 2, 44,46:
Allen die het geloof hadden aanvaard, bleven bijeen.
Elke dag kwamen ze trouw en eensgezind samen in de tempel, braken het brood bij elkaar thuis en gebruikten hun maaltijden in een geest van eenvoud en vol vreugde.

Eens in de vijf weken komen wij op zondagavond bij elkaar in de familieruimte van de Petruskerk te Roelofarendsveen. De bijeenkomsten beginnen met een gezellige borrel en een maaltijd, waar we elkaar kunnen ontmoeten.

Na de maaltijd wordt er een korte presentatie gegeven over het inhoudelijke onderwerp van die avond. Vervolgens wordt er in kleine groepjes verder van gedachten gewisseld. Als afsluiting is er een gebedsdienst in de naastgelegen kerk.

Het seizoen wordt altijd afgesloten met een feestelijke en verrassende slotdag.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij RKJ Prego? Wil je een keer een bijeenkomst meemaken? Mail ons dan via rkj-prego@hotmail.com of kijk op onze Facebook-pagina

Onderhoud

Werkgroep

Onderhoud

Onderhoud gebouwen, tuin en kerkhof

De C.O.R.K.K., oftewel de Commissie Onderhoud Rooms-Katholieke Kerk (voorheen commissie groot onderhoud) is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de diverse gebouwen die eigendom zijn van onze parochie. Er zijn talloze karweitjes die door de vrijwilligers worden gedaan. Ook voor mensen met twee linkerhanden is er nog wel iets te doen.
Mocht u ook interesse hebben dan kunt u zich voor tuin- en kerkhofonderhoud melden op dinsdagmorgen om 9.00 uur bij de Dissel, en ook voor andere klusjes bij Henk Brunt.
 
  
Onderhoud tuin en kerkhof:
Contactpersoon: Jan Zwetsloot
van Klaverweijdeweg 3 A
2355 AA Hoogmade
Tel: 0622466710
Email: beheerkerkhofhoogmade@gmail.com
Onderhoud gebouwen:
Contactpersoon: Henk Brunt
van Alcmaerlaan 8
2355 BB Hoogmade
Tel. 071-5018138
E-mail: henkenriekiebrunt@gmail.com

Klein Onderhoud

Klein Onderhoud

Wat doet het Klein - Onderhoud in onze parochie? Onze werkgroep bestaat uit 24 dames verdeeld in 6 groepen, waarvan iedere week 1 groep de beurt heeft om te poetsen in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk. Door middel van een rooster weet ieder z’n beurt. Véél van de dames doen dit al jaren, 2 zelfs al 40 jaar. Dan zijn er nog 6 dames die drie keer in het jaar het koper en zilver poetsen.

Contactpersoon: Riet Nieuwenhuizen Oude Kerkweg 1 2355 AT Hoogmade tel. 071-5018082

Kostersgroep

Werkgroep

Kostersgroep

Kosters

Zorgen dat alles in de kerk gedurende de vieringen goed kan verlopen. Van: alles klaarzetten, kaarsen aansteken, klok luiden, enzovoorts tot de kerk weer afsluiten. Achter de schermen is de koster de baas in de kerk.

Onze Kosters zijn:

Theo Nieuwenhuizen.
Er zijn momenteel dringende vacatures !!!!  Interesse neem dan contact op met de BCP HoogmadeAfbeeldingsresultaat voor handje

 

 

Of met onderstaand contactadres.

Contactpersoon: Theo Nieuwenhuizen
Hendrik Meijerplantsoen 21,
2355BM Hoogmade
Tel: 071-5018821
e-mail: suzanvsm@dds.nl

 

Tel: 071-5018821

Lectoren

Werkgroep

Lectoren

Lectorengroep

De lectorengroep van Onze Lieve Vrouw Geboortekerk bestaat uit 10 personen.
Enkelen van hen zijn lekenvoorganger in woord- en communievieringen of voorganger in avondwakes.
Contactpersoon:

Paul Wolvers Groenwegh 4
2355 CW Hoogmade
Tel. 071-5018375
e-mail: pwolvers@planet.nl

Tel. 071-5018375

Website

Een website beheren en onderhouden kost tijd.
Wat doet een web-beheerder van de BCP

  • Plaatsen van teksten
  • Bewerken van foto’s en plaatsen daarvan
  • Het plaatsen van aanvangstijden van vieringen en activiteiten
  • Bijwerken nieuwspagina van de betreffende BCP
  • Optimaliseren en up to date houden van zijn deel van de  website
  • En nog veel meer…

Heeft u vragen neem dan contact op met Koos Riem de beheerder van ons deel van de website.

 

0172-518584