“Als God renoveert” leesgroepen rond een bemoedigend boek

All-focus

Een deelnemer vertelt:
“Herinnert u zich deze nog? Een vraag van vele jaren geleden tijdens de radioprogramma’s van Veronica (op zee). Deze vraag roept herinneringen wakker aan de tijd waarin het katholieke geloof, waarmee ik ben opgegroeid, vanzelfsprekend was. Er was geen twijfel, ik werd misdienaar, lid van het kinderkoor en elk jaar een misdienaarsuitje. Ik was, zonder enige twijfel, overtuigd van de uitgangspunten in het geloof; deze werden niet ter discussie gesteld. Vervolgens werd ik ouder, ging trouwen, kreeg kinderen, het geloof zakte weg en de jaren vervlogen. Op een zeker moment realiseerde ik mij dat, hoewel gezond en gelukkig, de toekomst korter is dan het verleden. Dit was een goed moment om met pastoor Glas van gedachten te wisselen over mijn relatie met het katholieke geloof.
Naar aanleiding van dat gesprek heb ik mij aangemeld voor de vijf gespreksavonden over de missionaire parochie. Een missionaire parochie is een kerk die de boodschap van het evangelie uitdraagt. Een kerk die mensen tot leerlingen van Jezus maakt; ze de gelegenheid geeft hun leven lang te blijven groeien in geloof. Tijdens de gespreksavonden zijn diverse thema’s aan de orde geweest. Hierbij is ook gesproken over de rol die wij als parochiaan kunnen en willen nemen om onze parochie in de huidige tijd vorm en inhoud te geven.
Het boek “Als God renoveert” van de Canadese priester Fr. James Mallon. Ook met enkele filmpjes op YouTube laat hij op inspirerende wijze zien wat de betekenis is van een missionaire parochie.
Zijn door deze avonden alle vragen beantwoord? Nee, maar het is de moeite waard je te verdiepen in het geloof en kennis te maken met inspirerende mensen, die ook allemaal op zoek zijn naar de betekenis en de vorm van het geloof in onze parochie.
Je bent niet de enige die rondloopt met vragen over het christelijk geloof!”

Op dit moment – januari 2022 – is het nog onduidelijk wanneer een nieuwe leesgroep van start gaat, maar wie nieuwsgierig is, kan zich alvast melden bij diaken van Aarle, diakenvanaarle@rkgroenehart.nl