Bijbelcursus Genesis tot Jezus

De Bijbel wordt ook wel het Woord van God genoemd. Hoe lezen we het Woord van God op de juiste manier? De cursus Genesis tot Jezus laat de wereld van de Bijbel op een nieuwe manier tot leven komen door te ontdekken hoe God de komst van Jezus op zoveel manieren heeft voorbereid. Dit materiaal is een prachtige hulp om te leren de Bijbel op een nieuwe manier te lezen vanuit het hart van de Katholieke Kerk. Deze cursus geeft een verdiepende inleiding die de verhalen tot leven brengt en het eigen geloof verdiept.

In januari start de Bijbelcursus Genesis tot Jezus, speciaal voor jongeren vanaf 16 jaar uit de Clara & Franciscus federatie. Elke maand hebben we een bijeenkomst waarbij wordt verwacht dat je aanwezig bent. Het is lastig de rode draad te kunnen volgen als je een avond mist. Pastor Bouke Bosma zal vanuit het pastoraal team de Bijbelcursus begeleiden.

Om jou te helpen deze cursus je eigen te maken krijg je een speciaal werkboek voor deze cursus. Voor deze Bijbelcursus vragen we een éénmalige eigen bijdrage van € 7,50. De locatie waar de cursus wordt gegeven is in ’t Achterom in Aarlanderveen. Op zondagavond van 19:00 to 21:00. Nodig ook anderen uit om mee te doen aan deze cursus!

De cursusavonden zijn:

20 januari

24 februari

24 maart

28 april

19 mei

23 juni

Aanmelden kan tot 18 december bij Femke van Egmond ekkie81@hotmail.com. Mocht je vragen hebben over deze cursus stuur dan even een mailtje naar Femke.


Tour of Faith in Den Haag

Tour of Faith is de maandelijkse jongerenontmoeting voor jongeren (16-30 jaar) in het bisdom Rotterdam. Je bent steeds te gast in een parochie. Je viert de Eucharistie met de bisschop als celebrant, hebt een geloofsgesprek en sluit af met een gezamenlijke (brood)maaltijd. Tour of Faith vindt plaats op elke tweede zondag van de maand.

 

Vanwege de Advent start op 9 december Tour of Faith om 14.00 uur met aanbidding en mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. De Eucharistieviering begint om 15.00 uur. Het programma eindigt rond 18.30 uur. De locatie is: Kerk H. Antonius van Padua, Fluwelen Burgwal 45 in Den Haag.


 WJD@home in Ameland 

Is het voor jou niet mogelijk naar Panama te gaan voor de Wereldjongerendagen (WJD)? Ga van 25 tot en met 27 januari 2019 mee naar Ameland met WJD@home! WJD@home heeft een volwaardig programma. Ameland heeft net als Panama veel zee, een mooie natuur en leuke mensen. Wat kun je nog meer verwachten van WJD@home? Deelgroenen en geloofsgesprekken, catechese door bisschoppen, Eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid, workshops, strandwandeling en een live verbinding met Panama!

 

Praktische informatie 

  • 25 januari Vertrek boot Holwerd naar Ameland: 18:00 uur.
  • 27 januari Vertrek boot Ameland naar Holwerd: 17:00 uur.
  • Leeftijd: jongeren van 16 tot 30 jaar.
  • Kosten: € 75,-
  • Aanmelden door je naam, adres, telefoonnummer en eventuele bijzonderheden naar info@jongkatholiek.nl.

Aanmelden kan tot 20 december 2018.


Agenda

7 december: Solid Friends in Noorden

16 december: Rock Solid in Aarlanderveen

21 december: Rock Solid in Noorden

4 januari: Solid Friends in Noorden

13 januari: Rock Solid in Aarlanderveen

18 januari: Rock Solid in Noorden

20 januari: Cursus Genesis tot Jezus in Aarlanderveen

27 januari: Rock Solid in Aarlanderveen


Heb jij een leuk stukje voor op deze pagina? Stuur dit naar samenstromenjongeren@gmail.com.