button_ heiligecommunie     button_l_activiteiten  button_l_nieuwsknoppen_aanmeldenKnoppen_contact

 

Het Anker: ontdekken en vieren, samen groeien in geloof.

Je bent onderweg in je leven, samen met de mensen die je lief zijn, je man, je vrouw, je gezin. Er komt veel op je af aan verwachtingen, vragen, soms zorgen, maar ook momenten van diepe blijdschap.
Iedere dag opnieuw moet je keuzes maken…, waar ga je op in, wat wijs je af?
En waar blijf jezelf, waar houd je je aan vast?
Zoals een anker houvast geeft aan een boot, zo geeft God met zijn onvoorwaardelijke Liefde houvast aan de mensen, groot en klein. Ieder mens is kostbaar in zijn ogen en aan ieder mens geeft Hij zijn Woord van liefde als houvast.

Het Ankerproject in onze parochiefederatie HH. Clara en Franciscus, wil een pleisterplaats zijn voor kinderen én volwassenen. Een plaats en moment waar die onvoorwaardelijke Liefde gedeeld en gevierd kan worden, waar je op verhaal kunt komen. Jouw verhaal én het Evangelie, het verhaal van Jezus Christus. Hij wil een anker zijn voor iedere mens.

Met Het Ankerproject hebben we een duidelijke keuze gemaakt.
De voorbereiding op 1e H. Communie en Vormsel verbinden we met het hart van de gemeenschap, met de viering van de Eucharistie, de ultieme liefdesdaad van Jezus Christus. “Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden”.(Johannesevangelie, hfst. 15)

Daarom vinden de activiteiten in Het Anker plaats op de zondagmorgen. De dag dat we samenkomen als geloofsgemeenschap om de Eucharistie vieren. Het geheim van Gods nabijheid in Jezus Christus die zich gegeven heeft op het kruis.
Door het regelmatig samen vieren raken de kinderen vertrouwd met het ritme van de Eucharistie. Als gemeenschap doen we het voor aan de kinderen. Zo vormt ook de gemeenschap een Anker voor de gezinnen.

‘Informatie Het Anker. Seizoen 2021-2022: KLIK HIER

Klik HIER voor een filmpje over de eucharistie voor volwassen. Hieronder filmpje Eucharistie uitleg voor kinderen