button_ heiligecommunie     button_l_activiteiten  button_l_nieuwsknoppen_aanmeldenKnoppen_contact

 

Klik hier voor: Nieuwsbrief November 2020!!

 

Het Anker, samen leren en vieren, groeien in geloof.

Je bent onderweg in je leven, samen met de mensen die je lief zijn, je man, je vrouw, je gezin. Er komt veel op je af aan verwachtingen, vragen, soms zorgen, maar ook momenten van diepe blijdschap. Iedere dag opnieuw moet je keuzes maken…, waar ga je op in, wat wijs je af?
En waar blijf jezelf, waar houd je je aan vast?
Zoals een anker houvast geeft aan een boot, zo geeft God met zijn onvoorwaardelijke Liefde houvast aan de mensen. Hij heeft ons als eerste lief.

Het Anker wil een pleisterplaats zijn voor kinderen én volwassenen. Een plaats en moment waar die onvoorwaardelijke Liefde gedeeld en gevierd kan worden, waar je op verhaal kunt komen. Jouw verhaal én het Evangelie, het verhaal van Jezus Christus. Hij wil het Anker zijn voor iedere mens.

Met Het Anker hebben we een radicale keuze gemaakt.
De voorbereiding op 1e H. Communie, Vormsel en Huwelijk verbinden we met het hart van de gemeenschap, met de viering van de Eucharistie.
Daarom vinden de activiteiten in Het Anker plaats op de zondagmorgen. De dag dat we samenkomen als geloofsgemeenschap om de Eucharistie vieren. Het geheim van Gods nabijheid in Jezus Christus.
Door het regelmatig samen vieren raken de kinderen vertrouwd met het ritme van de Eucharistie. Als gemeenschap doen we het voor aan de kinderen. Zo vormt ook de gemeenschap een Anker voor de gezinnen.

Praktische Info Anker Clara&Franciscus 2021- KLIK HIER Info Anker Clara&Franciscus 2021

Klik HIER voor een filmpje over de eucharistie voor volwassen. Hieronder filmpje Eucharistie uitleg voor kinderen