WEGENS SUCCES VERLENGD TOT EN MET 6 JANUARI
(Oudejaarsdag 31 januari en Nieuwjaarsdag 1 januari gesloten)

Wauw, dat is gaaf! In de Martinuskerk, het gemeenschapshuis van Noorden, staan maar liefst 200 kerststallen en kersttaferelen opgesteld. Die zijn van enkele particuliere verzamelaars. We hebben het geluk dat we ze in onze kerk aan het grote publiek kunnen laten zien. De stalletjes zijn zeer divers: van piepklein tot heel groot. Ze komen uit landen en culturen van over de gehele wereld. Elke opstelling heeft zijn eigen verhaal en dat staat er netjes bij te lezen.

Jan van Capel, onze kerststalbouwer bij uitstek, bouwde voor in de kerk weer een unieke stal met de oude kerststalbeelden van onze parochie. Rondom deze stal vindt op Tweede Kerstdag om 10.30 uur het Kindje Wiegen plaats. Dat is voor de kinderen een zeer indrukwekkende bijeenkomst, maar met deze unieke expositie erbij nu nog interessanter voor de ouders, opa’s en oma’s.

Denk je met 200 kerststallen: “Nu is het wel een keer genoeg”, dan heb je het mis. De allergrootste kerststal staat met een opstelling levensgroot in de voortuin van de kerk. ’s Avonds prachtig uitgelicht: wat een kerstsfeer! Deze opstelling is geheel gemaakt door vrijwilligers uit onze eigen gemeenschap. Waar een klein dorp groot in kan zijn, geweldig! De leerlingen van de Antoniusschool versierden het geheel met kerstklokken, kerstballen en sterren met daarop geschreven een kerstwens of kerstgedachte.

We nodigen vol trots iedereen uit om een kijkje te komen nemen. De expositie is dagelijks te zien vanaf 19 december, ‘s middags van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Natuurlijk zijn er in deze periode ook diverse vieringen en kerkdiensten waarbij iedereen van harte welkom is; kijk daarvoor op www.rkgroenehart.nl.