Bij de Martinuskerk in Noorden staat in de voortuin, tegenover twee uitbundig versierde horecagelegenheden, een levensgrote kerststal. ‘s Avonds prachtig uitgelicht: zo kom je helemaal in de kerstsfeer.

Een team van 14 personen begon zaterdag 9 december ’s ochtends met de opbouw en de aankleding eromheen. Net voordat het donker werd waren zij klaar en kon direct de verlichting worden getest. Natuurlijk was er een en ander aan voorbereidingen vooraf gegaan, zoals het verzamelen van materialen via Natuurmonumenten, Kuijf Tentenbouw, knotploegen en rietsnijders.
Na een dag intensief werken was iedereen supertrots op het resultaat.

Maar dit is nog niet alles: de leerlingen van de Antoniusschool komen deze week nog met door hun versierde kerstklokken, kerstballen en sterren met daarop een wens of kerstgedachte. Geweldig! Dat zou iedereen van dichtbij moeten zien.

Naast al dit moois buiten wordt in de Martinuskerk de laatste hand gelegd aan een indrukwekkende exposite van kerststallen. Ruim 120 kerstgroepen uit diverse culturen worden daar twee weken tentoongesteld. Daarnaast wordt er weer een unieke kerststal gebouwd met de oude kerststalbeelden van de Martinusparochie. Deze expositie is vanaf 18 december t/m 31 december dagelijks ’s middags te bezichtigen, van 13.00 tot 16.00 uur.

Natuurlijk zijn er in deze periode ook diverse vieringen en kerkdiensten waar we graag iedereen voor uitnodigen. Van harte welkom! Kijk hiervoor op www.rkgroenehart.nl.