In onze federatie zijn een aantal parochianen die tijdens de mis een glutenvrije hostie willen ontvangen. Ook zijn er parochianen die, na een eucharistieviering, de heilige communie voor iemand anders mee naar huis willen nemen. Om op een waardige manier de heilige communie te kunnen vervoeren, wordt gebruik gemaakt van een pyxis. Een pyxis is een zilver- of goudkleurig gewijd, rond ‘doosje’ met een religieuze afbeelding.

In overleg met pastoor Glas heb ik 10 pyxides tegelijk aangeschaft en ik bied deze te koop aan voor parochianen uit onze hele federatie. Zodra ze (bijna) op zijn, bestel ik weer nieuwe. Zo hoop ik in een behoefte te kunnen voorzien. Op bijgaande foto ziet u het huidige assortiment, de prijzen variëren van 9,50 tot 15 euro (=kostprijs). Heeft u interesse, mailt u dan naar

pastoraatgroep_roelofarendsveen@rkgroenehart.nl

of informeer bij pastoor Glas of kapelaan van Paassen.

Astrid de Haas