De vierde AmeezingPraise-viering in de Petruskerk zaterdag 2 september was – net als eerdere Praise-vieringen –  een feestelijke, swingende samenkomst.

Het gospelkoor ‘Living Words’ uit Valkenburg (ZH) zong samen met hun enthousiaste dirigent en solist Gerard van Duijn. Ze inspireerden de aanwezigen om – staande – meeslepende opwekkingsliederen en gospelsongs mee te zingen.

Diaken André van Aarle leidde de bijeenkomst met gebed. In zijn overweging, gelardeerd met grapjes, trok hij vergelijkingen tussen het verleden, de huidige tijdgeest en Bijbelteksten die daar betrekking op hadden. Zo herinnerde hij eraan dat de mensen voorheen ‘in stoeten’ naar de kerk gingen. Nu is er een tegenbeweging gaande, waarbij emoties en gevoel de hoofdrol spelen. Onder het mom van ‘als je maar gelukkig bent’ wordt van alles geroepen. Volgens de bijbel moet je echter niet alleen je hart volgen, maar ook je verstand. ,,Wees trouw aan jezelf, maar kijk uit dat je open blijft staan voor correctie. Het gaat goed, zolang je dichtbij God staat’’ aldus Van Aarle. Jezus zegt: ,,Wat heeft een mens eraan de hele wereld te winnen, maar er het leven bij inschiet” (Marc 8:36).

Tijdens een afterparty werd hierover nog lang nagepraat.

 

De volgende AmeezingPraise-viering in de Petruskerk is op zaterdagavond 28 oktober om 19.30 uur. Dan zingt de band ‘The Bridge’. Pastoor Jack Glas verzorgt de overweging.