R.K. O.L.V. Geboortekerk Rijpwetering

Het thema van Open Monumentendag van dit jaar is ‘Levend Erfgoed’

We zetten de kerkdeuren in Rijpwetering open van 10.00 tot 16.00 uur. In samenwerking met Kaag & Braassem Promotie is er dit weekend ook weer een mooie fiets- en wandeltocht door de 11 dorpen uitgezet.

De monumentale kerk, gebouwd door architect Th. Molkenboer, is een driebeukige neogotische pseudo-basiliek ingewijd in 1860 en gerestaureerd in 1998-2000 en biedt plaats aan vele materiële zaken. De kruisweg, 14 staties geschilderd door W.J. Kerremans 1862, glas-in-loodraam Maria altaar, orgelgalerij gebouwd in 1874 L.Ypma. etc.  Bij immaterieel erfgoed, of ‘levend erfgoed’, denken we aan de beroepen zoals pastoor, kapelaan, koster en zangkoren.

Kom het beleven, zien en horen!

Op zaterdag 9 september kunt u genieten van een mooie presentatie waarop we terugblikken op The Passion zoals deze is uitgevoerd t.g.v. het 50-jarig bestaan van koor Joy. Eveneens is er een doorlopende rapportage te zien van foto’s die gemaakt zijn voor en tijdens de kroningsplechtigheid van de koning en koningin van de middeleeuwse feesten, en de buitenkerkdienst.
Het programma is uiteraard doorlopend.

En van 15.00 tot 16.00 uur kerkmuziek, op orgel en wie weet: om zelf mee te zingen.

 

Zie voor de actuele planning en informatie de site van Open Monumentendag

Kaagenbraassempromotie.nl/OMD