Een vrolijke Ameezing-Praise-viering zorgde voor veel enthousiasme in de Petruskerk op vrijdag 2 juni, het feest van de H. Drieëenheid. De aanwezigen zongen en swingden mee met de  vijfkoppige Goudse band ‘Lux’. Kapelaan Van Paassen zorgde voor de nodige verdieping.

Hij heette de aanwezigen welkom en zei dat de feestelijke viering het hart bij de Heer brengt. Een uitnodiging aan de aanwezigen om staand mee te zingen kwam van bandleider Peter Keijzer.  “Als je staat kun je beter zingen; dat helpt om jezelf te openen en God te ontmoeten’’.  Zijn oproep was niet aan dovemans oren gericht. Jong en oud voelden zich vrij om haast juichend mee te doen.

De kapelaan legde uit dat mensen in deze tijd niet veel op hebben met mysteries. ”Wij zijn geneigd natuurlijke processen te ontrafelen en als dat niet lukt, geven wij op. Wij vragen ons af of God wel bestaat, terwijl wij hem nooit gezien en gehoord hebben. Liefde zien we niet, wel de uitingen ervan. De liefdevolle Goddelijke drieëenheid is alom tegenwoordig, maar je moet er wel voor open staan’’ aldus Van Paassen.

Even laste hij een korte stilte in, maar daarna barstte ‘Lux’ weer los met muziek en zang. ‘Houd mij vast met de kracht van de liefde, houd mij vast, laat de liefde stromen’. En tot slot: ‘Jezus ik wil zingen om heel dicht bij u te zijn. Uw liefde is onvoorstelbaar. Ik kan niet zonder u’. Het blij meezingen en juichen door de aanwezigen was indrukwekkend.

Tijdens een sfeervolle afterparty werd nog lang nagepraat.

De volgende Ameezing Praise viering is weer op zaterdagavond en wel op 2 september in de Petruskerk in Roelofarendsveen. Dan laat het Valkenburgse gospelkoor ‘Living Words’ zich horen en zien. Wij raden iedereen aan de Ameezing Praise viering mee te beleven.