Den Briel werd op 1 april 1572 als eerste stad door de watergeuzen bevrijd van de Spaanse overheerser, misschien herinnert u zich het nog wel van de geschiedenislessen op school.

Er was echter ook een schaduwzijde: in juli van dat jaar werden er 19 geestelijken ter dood gebracht vanwege hun geloof. We kennen hen als de “Martelaren van Gorcum”. Ieder jaar gedenken we hen tijdens de Nationale Bedevaart. Gaat u ook mee?

Op zaterdag 8 juli vertrekken we om 9:00u vanaf de Noordhoek in Roelofarendsveen. In Brielle vieren we de Eucharistie, de kruisweg, de vesper en eindigen we met een processie naar het martelveld. Rond 18:00u verwachten we weer terug te zijn. De kosten bedragen 10 Euro. Neem wel zelf een lunchpakket mee, er is gelegenheid om dit in het heiligdom te nuttigen. Koffie, thee e.d. zijn wel aanwezig.

U kunt zich uiterlijk t/m 1 juli aanmelden bij: Anneke Rietbroek (071-3313057, e-mail a.rietbroek@casema.nl). Graag bij de bus gepast betalen.

Verdere informatie over het Bedevaartsoord in Brielle en de activiteiten dit bedevaartseizoen is te vinden op: www.martelarenvangorcum.nl.

Graag tot ziens!