Voor de 53ste keer organiseert de Franciscaanse Beweging de Pinkstervoettocht. Het belooft een weekend vol wandelen, bezinning en ontmoeting te worden, voor jong en oud.

Dit jaar is het thema van de Pinkstervoettocht ‘Wat een geluk dat…’, aansluitend bij het jaarthema van de Franciscaanse Beweging en gebaseerd op de Wijsheidsspreuken van Franciscus van Assisi.

In de Wijsheidsspreuken geeft Franciscus geestelijke adviezen die mogen bijdragen tot de groei en ontwikkeling van ons mens-zijn. De Wijsheidsspreuken vormen een ontdekkingstocht waarin we dit weekend samen op weg gaan. Onderweg valt veel te ontdekken en kunnen we ons afvragen wat het inhoudt om onszelf te worden en te zijn. Zo geven de spreuken een diepere betekenis aan hoe we kijken, ervaren, beleven en leven. ‘Wat een geluk dat…’ gaat over mogelijkheden en overtuigingen die wij ten diepste in ons dragen, en die we misschien nog niet ontdekt hebben.

Ga je de ontdekkingstocht met ons aan?

We wandelen drie dagen in groepen van acht tot tien deelnemers, over een afstand van 8 of 16 kilometer (naar keuze). De groepen worden ingedeeld op leeftijd, zodat de gesprekken onderweg aansluiten bij je eigen belevingswereld. Naast het wandelen is er een aanbod van diverse workshops en gelegenheid tot viering, ontspanning en ontmoeting. Het thema ‘Wat een geluk dat…’ loopt daar als een rode draad doorheen.

We zullen te gast zijn bij Kampeerhoeve Koole in Noorden. Kampeerhoeve Koole ligt in het Groene Hart, nabij de Nieuwkoopse Plassen. Een omgeving met een waterrijk en landelijk karakter. Behalve de (meerpersoons)kamers maken we gebruik van het naastgelegen campingterrein. De camping bevindt zich aan de rand van het polderlandschap en is door bomen omheind.

Ik wil mee!