Toen we vorig jaar benaderd werden of we in onze kerk tijdens het kerstconcert van Marco de Hollander wilden zingen, hoefden we niet lang na te denken. We zeiden meteen volmondig ‘JA’!

Na onze teleurstelling van onze reis naar Lourdes die niet doorging, begon onze weg naar ons kerstconcert. Dit was iets wat we nog nooit hadden gedaan. Zingen tijdens een concert van een Nederlandse artiest! Al snel hadden we een leuk contact met de sympathieke volkszanger Marco. We kregen alle vrijheid en mochten zelf onze liedjes uitkiezen. En na overleg met gastartiesten Ronnie Tober en Mieke was onze setlist een feit.

Toen konden we echt van start: heel veel repetities volgden, de juiste teksten uitzoeken, akkoorden vinden, het internet afstruinen ter inspiratie, de liedjes omtoveren tot een Horizoncreatie, een passende hoogte vinden om in te zingen, tweede stemmetjes erbij, derde stemmetjes, intro’s en outro’s bedenken, ritme instrumenten er wel of niet bij, belletjes, schudeitjes, heel veel gelachen en heel veel kopjes thee…

Op een zondagmiddag zijn we zelfs op (glittertour) jurkenjacht geweest in Leiden. Want één ding was voor ons meteen duidelijk; we zouden alle drie in een mooie jurk met glitters op het podium gaan staan!

En daar stonden we dan die donderdagavond 8 december… te shinen in onze mooie groene glitterjurken, gewoon op ons vertrouwde altaar maar in een compleet andere setting dan normaal en voor een bomvolle kerk. Wat hebben we intens genoten met z’n drietjes. Niet alleen van de avond zelf maar van heel dit mooie avontuur! Hier en daar zal er vast nog wel een groene glitter te vinden zijn in de kerk. Een aandenken aan onze geweldige belevenis die absoluut naar meer smaakt!!

Carola van Heusden, Koor de Horizon