Doel van de Vastenactie: Iedereen, overal ter wereld, een goed bestaan

Om dit doel te bereiken, werven we fondsen in Nederland waarmee we wereldwijd jaarlijks vele kleinschalige ontwikkelingsprojecten steunen. Deze projecten zijn voor iedereen, ongeacht religie, sekse of afkomst.

We vragen in Nederland ook aandacht voor de omstandigheden waarin mensen ver weg leven. Door iets van onze overvloed te delen, kunnen we het leven van andere mensen verbeteren: even minderen voor een ander.

Bereikte resultaten in 2021

Opleiding en training: 6.813 mensen

water, sanitair en hygiëne: Schoon water en sanitatie: 19.600 mensen

Gezondheidszorg: 90.104 mensen

Noodhulp: 54.300 mensen

Land- en mensenrechten: 200 mensen

Welzijn en rehabilitatie: 3.340 mensen

Landbouw en voedselzekerheid: 29.775 mensen

Het Thema van de Vastenactie van 2023 is : mensen onderweg naar een betere toekomst.  Een logisch vervolg op de behaalde resultaten . Misschien herinert u zich de actie van vorig jaar, waarin Juana uit  Guatemala met haar gezin uit haar huis werd verdreven , omdat haar dorp moest plaatsmaken  voor een plantage. Zo werden zij ontheemden.  Elke dag vluchten vele mensen naar veiligheid , ze worden opgevangen en met hulp kunnen ze een nieuw thuis opbouwen. De oorlog in Oekraiïne herinnert ons dagelijks eraan dat strijd, leed en onteigening geen  “ver weg” verhalen meer zijn.

We hopen dat u met uw donaties tijdens de Vastenactie voor de mensen, die alles kwijt raakten hulp, troost en hoop kunt geven om een nieuw leven op te kunnen bouwen.