Gedachten voor thuis,  zondag  1 jan 2023.      Numeri 6, 22-27.

De post maakt overuren, we sturen elkaar allerlei goede wensen. En er zijn vele mooie kaarten bij. Soms is er veel geld en – nog mooier – veel zorg aan besteed, ook al gaat veel via de mail.   En daar mogen we beste een welgemeend dank je wel voor zeggen. Aan het eind van het oude en begin van het nieuwe jaar doet hartelijkheid goed. Niemand van ons kan zonder.

In de 1e lezing van vandaag horen we dat er eigenlijk nog veel meer is dat we elkaar zouden kunnen toewensen: vrede en gezegende dagen. In dat kleine stukje uit Numeri staat wat de Heer tegen Mozes zegt. En dat zou nu eens de mooiste opdracht kunnen zijn aan ons: dat we elkaar gezegende dagen toewensen. En dat God ons zegenen zal met lieve mensen, levend van oud naar nieuw. Zullen we dit eens proberen waar te maken: elkaar tot zegen te zijn?