Bij de Samenstromen van begin februari 2023 treft u weer de brief en de folder over de Kerkbalans 2023 aan. Het is jaarlijkse verzoek aan u als parochiaan van de H. Adrianus om een financiële bijdrage voor de instandhouding van onze gemeenschap. Het gaat niet alleen om het instant houden van ons monumentale kerkgebouw maar ook ter dekking van de kosten van het houden van erediensten, koren, begraafplaats en ook het verzorgen van opleidingen, cursussen en bijscholingen en dit alles ter instandhouding van onze gemeenschap.

In 2022 heeft u met z’n allen meer dan € 44.000 overgemaakt. En dat is best veel voor een parochiekern van onze omvang. Toch zou het mooi zijn als we dit bedrag in 2023 weten te overtreffen. We weten het allemaal, iedereen heeft last van de slechter wordende economie en dat je het geld maar een keer kan uitgeven. Veel, zo niet alle parochianen, voelen de hogere energiekosten en de duurder wordende dagelijkse boodschappen direct in hun portemonnee. Ook wij merken dat. Bij de energiekosten van ons kerkgebouw moeten wij er ook rekening mee houden dat we ongeveer vier keer meer moeten betalen dan afgelopen jaar. Daarnaast is ook de inflatie van invloed op onze overige kosten.

Het valt ons dan ook zwaar om aan u om uw bijdrage te vragen. Wellicht kunnen we beter zeggen: Geef naar wat u kan en wil missen. En hopelijk wordt het in de loop van 2023 weer wat beter en kunt in de loop van het jaar iets extra aan ons doneren. Uw bijdrage zien we met dank tegemoet. En dat hoeft niet in één keer. U kunt uw bijdrage bijvoorbeeld ook maandelijks overmaken. Mogen wij in 2023 ook weer op uw financiële bijdrage rekenen?

BCP Langeraar