De energiekosten zijn ook voor de kerken stijgende. Daarom zal de Orangerie meer gebruikt gaan worden voor kleine bijeenkomsten en vieringen met minder dan 25 personen. De ruimte zal door een heather verwarmd gaan worden.  

Onderhoud kerk en Orangerie:

Schilderwerk
Afgelopen periode is gewerkt aan diverse onderhoudsklussen aan onze gebouwen. Naar aanleiding van een rapport van de Monumentenwacht is op een aantal plekken houtrot en schilderwerk aangepakt. Zo is het raam van de sacristie voorzien van nieuw stopverf en opnieuw geschilderd, dat was hard nodig! Ondanks dat de Orangerie nog niet zo oud is zijn daar toch ook al wat slechte plekken in de kozijnen gevonden. Deze zijn weer netjes bijgewerkt en kunnen er weer even tegen. Volgend jaar zijn wat grotere schilderwerken noodzakelijk om alles goed in conditie te houden.

 Toren
Onlangs heeft een bedrijf de torenspits van de kerk, boven de klokkenstoel,  aan de binnenzijde behandeld tegen houtworm en een vliegenplaag. Bij de inspectie door de Monumentenwacht was een beginnende houtworm aantasting geconstateerd en  geadviseerd hier op korte termijn iets aan te doen.  

Klusochtend
Komend voorjaar organiseren we weer een klus ochtend  op zaterdag. We hopen dan met een aantal mensen wat kleine onderhoud klussen te kunnen doen. Vele handen maken licht werk!  De datum laten we u nog weten. 

Mocht u op een ander moment iets voor ons willen betekenen dan horen we dat uiteraard graag. Handige handjes zijn altijd welkom!

BCP