De werkgroep FederaCtie organiseert op 18 november een lezing over de geboorte van Jezus verbeeld op oude schilderijen.

Kunsthistorica Karin Braamhorst komt ons daarover vertellen:
Er is een kind geboren…
Het verhaal van de geboorte van Jezus kennen we natuurlijk in eerste instantie uit de bijbel. Het gaat over echte mensen die woonden in plaatsen die echt bestaan hebben, in een tijd die we in de geschiedenis kunnen terugvinden. Deze mensen maakten wonderbaarlijke dingen mee die in de bijbel op sobere wijze worden verteld. In de loop van twintig eeuwen zijn daar steeds meer verhalen over ontstaan, met prachtige en wonderbaarlijke details waarvan de betekenis nu lang niet altijd meer duidelijk is. Op oude schilderijen kom je die details nog wel tegen: een eenhoorn die op de schoot van Maria in slaap is gevallen, een vroedvrouw met een verlamde hand,  of Jozef die in de stal zijn kous uittrekt… Het zijn illustraties bij mooie middeleeuwse verhalen die in deze lezing opnieuw worden verteld. In deze speciale kerstlezing worden verrassende details verteld over de geboorte van een bijzonder kind ten tijde van de Romeinse overheersing van Judea – die ogenschijnlijk alledaagse, maar uiteindelijk zo wereldschokkende gebeurtenis.  Er is een kind geboren…
U bent van harte welkom op vrijdag 18 november om 19.30 uur in de Orangerie van de H. Johannes Geboorte kerk in Zevenhoven, Noordeinde 28.
De toegang is gratis.