In het kader van ons Jubileumjaar, met iedere maand een feestje, hebben we op zondag 9 oktober het Tilburgs Byzantijnskoor mogen verwelkomen. Al vroeg waren de koorleden uit het Brabantse land vertrokken en na een lekker kopje koffie en het inzingen begon om 11.15u. deze speciale viering.

De voorganger, Padre Peter Peelen, gaf eerst uitleg over de voortgang van de viering. De communiebanken stonden vol met iconen en brandende kaarsjes. Het wierookvat met klingelende belletjes werd veelvuldig gebruikt. Het koor zong prachtige Slavische liederen, soms wel vijfstemmig. Heel indrukwekkend allemaal.

Het Tilburgs Byzantijns Koor besloot deze viering met een feestelijk “mnogaja ljeta” – nog vele jaren – voor de parochie en zeker ook met “Molytva za Ukrainu” een bede om Gods bescherming voor Oekraïne.

Aan het einde van de viering kreeg het koor een luid applaus.

De kerkgangers, die uit de hele federatie kwamen, waren lovend over deze prachtige Byzantijnse viering.