Komende Adventsperiode vragen we aandacht voor Sierra Leone, een land aan de westkust van Afrika. Om precies te zijn voor het district Kailahun in het oosten van het land, waar we de moeders en kinderen van 15 dorpen willen helpen. Er spelen een aantal problemen in het land. Het percentage moedersterfte in Sierra Leone is een van hoogste in de wereld. Jonge kinderen zijn extra kwetsbaar, velen overlijden aan ondervoeding en infectieziekten. Ook heeft één op de drie kinderen  een groeiachterstand.

Adventsactie richt zijn ondersteunende activiteiten op kwetsbare verzorgers van gezinnen en lokale gezondheidswerkers uit de 15 dorpen. Er is een plan bedacht ter voorkoming  van ondervoeding en infectieziekten: het vergroten van kennis over voeding, meer beschikbaarheid van voedingsrijke producten en het bevorderen van gezonde en hygiënische leefgewoonten. Om het project van Adventsactie te ondersteunen houden we een extra collecte op 4 en 17 december. Uiteraard staat achter in de kerk de bekende melkbus. Bij voorbaat dank voor uw gaven namens de moeders en kinderen uit Sierra Leone.

M.O.V. Gerard van den Ham en Jan Koot