Op zondag 9 oktober om 11.15u komt het Tilburgs Byzantijns koor een viering in onze kerk verzorgen. U bent van harte welkom om deze speciale viering, volgens de Slavische rites, mee te beleven en vieren.

Het Tilburgs Byzantijns Koor (TBK) richt zich op muziek uit de Slavisch Byzantijnse traditie en zingt a capella (zonder begeleiding van instrumenten). De gedachte hierachter is, dat alleen de menselijke stem in staat is om de diepere betekenis van de teksten in muziek om te zetten. De Byzantijnse gezangen kenmerken zich door een bijzondere harmonische schoonheid aan klanken. Ze beroeren de ziel. Het koor bestaat sinds 1944 en is hiermee het oudste Byzantijnse koor van Nederland. Het TBK is een gemengd koor van 22 zangers.

Op het repertoire staan liturgische en profane werken van bekende componisten uit het Slavisch taalgebied, zoals Bortnianskij, Hnatyschyn, Tjesnokov, Tsjaikovski, Kedrov e.a. maar ook door volkscultuur beïnvloede Oekraïense en Russische kerstliederen. Het koor zingt regelmatig de Slavisch Byzantijnse liturgie, concerten en ondersteunt bij westerse vieringen.

Op de website van het koor www.tilburgsbyzantijnskoor.com is uitgebreide informatie over het koor beschikbaar.