Blij en dankbaar kijken wij terug op een geslaagd startweekend van ons jubileumjaar, 125 jaar H. Petrus- en Pauluskerk in Aarlanderveen. Zaterdagochtend om tien uur gingen de kerkdeuren open voor de Open Monumentendag. De zon scheen en de eerste bezoekers konden we al snel verwelkomen.

Men was blij verrast over de hoeveelheid “Kerkschatten” die bewaard zijn gebleven. Mooie, rijkelijk versierde Kazuifels, Monstransen, Cibories, Kelken,  de Biechtstoel in originele staat, het oude Altaarmissaal enz.

Over de bouw van onze kerk was een mooie reportage te zien.

Het leven van Titus Brandsma, die 15 mei heilig verklaard is ,heeft uitgebreid aandacht gekregen. (In Aardam is de Titus Brandsma kapel in gebruik geweest). Er was een tentoonstelling van de avondwake-groep over een kerkelijke uitvaart. Deze tentoonstelling is nog te bezichtigen in de vitrinekast achter in de kerk. Ruim 90 mensen hebben onze kerk bezocht en ook de kinderen hebben enthousiast de speurtocht door de kerk gedaan. De hele dag draaide er een fotoreportage die tijdens de Open Monumentendag in 2019 gemaakt is.

Zondagochtend om elf uur luidden de kerkklokken uitnodigend voor een feestelijke Eucharistieviering. In deze viering ging Kapelaan van Paassen voor en de koren Cantorij, Together en Lords Voice, deden hun best om er een mooie viering van te maken.

De kleinste kinderen konden naar de crèche en ruim 20 grotere kinderen gingen met de dames van de Kinderkerk naar “Het Achterom” waar zij o.a. de geschiedenis van de Kerk te horen kregen. Het feestje werd compleet toen de kinderen met een zelfgemaakte lange slinger weer de kerk binnen kwamen om daarmee de kerk te versieren.

Na afloop bracht D.S.S. een mooie serenade ter gelegenheid van het Jubileum. Buiten stonden tafels klaar met koffie, thee, limonade, cake, gebakken door een aantal vrijwilligers en een parochiaan had 10 pakken stroopwafels geschonken waarvan iedereen kon genieten.

Fijn dat we met zovelen de “levende bouwstenen” van onze kerk mogen zijn. Namens de BCP en PG Ada en Ria