Inmiddels zijn de kinderen uit sporthal De Vlijt begonnen met hun lessen. En wat beleven ze daar een plezier aan. Om half negen ’s morgens zijn ze er en ze werken tot 12.00 uur aan het onder de knie krijgen van de beginselen van de Nederlandse taal. En wat is dat moeilijk. Met de tong tussen de tanden oefenen ze het schrijven van de letters, zeggen ze woordjes na en leren ze de letters herkennen in woorden.

Een gepensioneerde (en dus ervaren) juf staat voor de groep, geholpen door een vrijwilliger en laat zien dat lesgeven echt een vak is. Ga er maar aanstaan, iets uitleggen aan kinderen die een vreemde taal spreken en je zien te redden als er niet altijd een tolk beschikbaar is. Leergierig is het clubje kinderen en je ziet ze opbloeien als ze aandacht krijgen. De samenstelling wisselt soms, want soms vertrekken er kinderen omdat die als gezin ergens woonruimte hebben gekregen en dus niet langer afhankelijk zijn van noodopvang.

We hopen dat zij zich later nog kunnen herinneren dat hun start op school in dat zaaltje naast onze kerk begonnen is.