Zéér goed bezochte Open Dag, Adrianusviering en een Vrijwilligers-BBQ binnen 48 uur. Dat was wel véél. Maar zeer geslaagd. Het weer zat zaterdag tijdens de Braderie én dus onze eigen Open Dag boven verwachting mee: geen drup regen, dus veel braderie bezoek en – nee, géén tikfout – meer dan 1100 bezoekers in de kerk. Veel complimenten werden ontvangen voor de wijze waarop mensen zelf een informele rondwandeling konden doen in onze kerk. Een fors deel van de 1100 bezoekers was “vreemd”: geen inwoners van Langeraar of relatief nieuwe inwoners die de kerk nu wel eens van binnen wilden bewonderen. Want dat bewonderen is de enig juiste interpretatie van hun reacties: prachtig, rijk, indrukwekkend. Ook de kunstschilders konden op veel belangstelling rekenen. Evenals de stand vóór de kerk waar Esther goede zaken deed met de verkoop van allerlei spulletjes als fondsenwerving voor potentiële deelnemers aan de Wereldjongerendag die volgend jaar ( 22-07 tot 08-08) in Portugal wordt gehouden. En er zijn talloze kaarsjes gebrand. De traditionele Adrianusviering, zondagmorgen werd alleszins goed bezocht; na afloop was er ook nog gelegenheid om, in de tuin achter de pastorie, een kopje koffie te nuttigen. Daar werd al om 13.00 uur gestart met de inrichting voor de Vrijwilligers BBQ, waarvoor zich maar liefst 140 mensen ( vrijwilligers met of zonder partner) hadden aangemeld. 

N.B. Je zou denken dat we dus geen gebrek aan vrijwilligers hebben, maar de werkelijkheid is anders: Bij de BCP, de Pastoraatsgroep, het Wijkcontact, de Koren en nog andere werkgroepen zijn vacatures te melden. Interesse, maar geen idee wat welke taak inhoudt? Mail even naar het secretariaat: langeraar@rkgroenehart.nl ; uw mail wordt dan doorgestuurd naar de juiste contactpersoon. 

Het weer was ons ook bij de BBQ gunstig gezind. Er werden veel oude koeien uit sloten gehaald (en nieuwe er in geduwd), gelachen en getreurd om het verlies van dierbaren. Het vlees smaakte prima, evenals de drankjes. Saamhorigheid is hier het sleutelwoord: na afloop waren er vele handjes bereid het opruimwerk licht maakten. Al met al een geslaagd weekend en vooruit, dat mag ook wel eens gezegd worden: complimenten aan iedereen die heeft meegeholpen om dit weekend tot een succes te maken.