Zaterdag 13 augustus j.l. was de jaarlijkse viering van Maria ten Hemelopneming. Dit jaar hadden we geen beperking door Corona maatregelen en was iedereen welkom.  Vooraf was er een gezamenlijke maaltijd met monseigneur van der Hende, bisschop van Rotterdam met genodigden. Fijn hoe ontspannen hij met de aanwezigen sprak en ondertussen genoot van een heerlijke broodmaaltijd. Ondertussen kwamen al de eerste mensen bij de grot om op een mooi plekje te kunnen zitten.

Ondanks het warme weer, was de opkomst groot. Vrijwilligers deelden flesjes water uit, want het was een zonovergoten, warme avond.. De onlangs gerenoveerde grot werd opnieuw ingezegend door monseigneur van der Hende. Indrukwekkend was de overweging van de bisschop, zijn woorden werden door de aanwezigen in stilte opgenomen.
Stil was het gelukkig ook in de lucht, er kwamen maar 3 vliegtuigen over tijdens deze plechtige viering. Het koor Revival zong prachtige liederen en veel mensen kregen toch een rilling bij het Ave Maria dat eerst solo werd gezongen en daarna uitbundig werd meegezongen door koor en aanwezigen.

Dank aan de vele medewerkers die aan deze plechtige viering hun steentje hebben bijgedragen. Hier zijn we als kleine gemeenschap weer groot in.                                                                    

Joke van Tol