Op woensdag 7 september organiseren de agrariërs uit Noord- en Zuid-Holland de Oogstdankdag bedevaart 2022.

Het thema is: ‘Dankbaar omzien, vol vertrouwen vooruit kijken’.

De viering is in de bedevaartkerk van Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan in Heiloo.

Er zijn genoeg intenties om op deze bedevaart mee te nemen. De nood is hoog in de wereld door de verschrikkelijke oorlog in de Oekraïne. De gevolgen zullen nog jaren voelbaar zijn. Ook in ons eigen land zijn er grote zorgen. De hoge energieprijzen en de enorme inflatie raken iedereen en zijn ook voor de agrarische sector zeer ingrijpend. Veel mensen gaan gebukt onder grote zorgen. Juist de kracht van het geloof houdt ons staande en brengt ons met hoop op weg naar morgen.

De aanvang van de eucharistieviering is 10.30 uur.

Karakteristiek zijn de oogstgaven, de vruchten der aarde, de veelsoortige en kleurrijke agrarische producten, die bij de offerande naar het altaar worden gebracht. Na de viering schenken we deze aan de voedselbank. Om 13.30 uur is het Lof en aansluitend de Sacramentsprocessie door het prachtige park met gezang en rozenkransgebed.

Graag willen we u van harte uitnodigen deze Oogstdankdag mee te vieren. Het is elk jaar opnieuw een inspirerende en blijde dag. Iedereen is van harte welkom.

Namens het Oogstdankdag Comité van de LTO