Als aanvulling op het wijkcontactwerk is er sinds september 2020 binnen de Petrus en Paulus kerklocatie een bezoekgroep actief. De vijf leden van deze werkgroep hebben zich voorgenomen om alle ouderen (80+) te bezoeken en te bemoedigen.

We werden daarbij gehinderd door de beperkingen van corona, maar zijn met inachtneming van alle preventieregels toch steeds voorzichtig doorgegaan met bezoek. We zijn begonnen met 88 adressen, daar kwamen er afgelopen jaar nog 24 bij omdat die parochianen ook de genoemde leeftijd bereikt hebben. De meeste adressen zijn inmiddels bezocht, de rest volgt binnenkort.

We namen een kaartje mee met onze naam en telefoonnummer erop en meestal ook een klein presentje. We belden aan en vroegen of u ons wilde ontvangen en of het uitkwam. Er kon ook een afspraak gemaakt worden voor een ander tijdstip als dat beter schikte. De bezoeken leverden vaak mooie en waardevolle ontmoetingen op, soms ook diepgaande gesprekken. Gesprekken over wat u bezighoudt, over het gezin en de familie, over gezondheid, geloof, de wereld om ons heen. We zijn dankbaar dat u dit alles met ons wilde delen. Wij wensen u een fijne zomer toe.

Met een hartelijke groet van de Bezoekgroep

Diana, Helma, Christine, Femke, (Marja) en Ed