Opvang vluchtelingen. Actuele situatie 10 april 2022.

Als U afgelopen week in de kerk was of het stukje in de Samenstromen hebt gelezen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne bent U op de hoogte dat wij op de bovenverdieping van de pastorie naast de H. Nicolaaskerk gereed willen maken voor opvang. In 3 weken tijd hebben meer dan 20 vrijwilligers hard gewerkt om de bovenverdieping van de pastorie enigszins bewoonbaar te maken.

Wij zijn dankbaar dat er zoveel mensen bereid zijn geweest om de handen uit de mouwen te steken. Sommigen waren hier elke dag te vinden, anderen voor 1 of 2 dagen en weer anderen als er een verzoek was voor speciale klussen. Veel dank ook dat wij gehoor hebben gevonden bij bedrijven die korting hebben gegeven op materialen of deze zelfs gratis hebben verstrekt. Prachtig toch!

Afgelopen dinsdag kwam er iemand van de Gemeente Nieuwkoop met het verzoek of er vrijdag al mensen in konden. Wij dachten aan het begin van deze week nog even de tijd te hebben tot volgende week. Maar vanaf dinsdag ging alles in een hogere versnelling.

Woensdag en donderdag vloerbedekking gelegd en donderdagmiddag was er een auto van de gemeente met 9 bedden, matrassen en een kinderledikantje; verder brachten zij o.a. beddengoed, handdoeken etc. Vrijdag kwamen mensen spontaan spullen brengen voor de inrichting: stoelen, tafels, schilderijen, speelgoed, servies en bestek.

Vrijdagmiddag was alles zoveel als mogelijk gereed. Rond 16u kwamen de eerste aan en uiteindelijk wonen er nu 10 Oekraïense vluchtelingen. Het is een groep vanuit 1 familie, waarvan 5 ouderen en 5 kinderen.

Heel veel dank aan al die vrijwilligers en bedrijven die dit samen mogelijk hebben gemaakt. Wij hopen dat wij deze mensen een veilig thuis kunnen geven voor de komende tijd.

Wij houden U op de hoogte van de ontwikkelingen.

Beheercommissie Nieuwveen