In het weekend van 9 en 10 april wordt in onze kerk, net als in andere kerken in Nederland en overal ter wereld, Palmpasen gevierd. De kerk viert op die dag dat Jezus met zijn vrienden Jeruzalem binnentrok. Het is een traditie om deze intocht op Palmzondag te gedenken. Kinderen komen dan de kerk binnen met hun mooi versierde Palmpasenstokken in de vorm van een kruis.

Graag willen wij deze traditie in ere houden. Daarom bieden wij de kinderen de gelegenheid om op zaterdag 9 april tussen 11.00 en 13.00 uur een Palmpasen stok te versieren.
Het enige wat de kinderen mee moeten nemen is een Palmpasenkruis (max.8ocm.hoog)
Wij gaan aan de slag met crêpepapier en nog veel meer versierselen en krijgen tussendoor nog wat lekkers te eten.   ’s Avonds om 19.00 uur is dan de viering.

Samen met de voorganger komen de kinderen de kerk binnen met hun stokken in een feestelijke optocht. Na het begin van de viering gaan de kinderen met de leiding naar de grote zaal om daar hun eigen verhaal te gaan horen. Daarna sluiten wij weer aan bij de grote mensen in de kerk om het einde van de viering mee te maken en ook weer in optocht de kerk te verlaten.
En omdat we richting de Pasen gaan, gaan we na afloop van de viering ook nog even de pastorietuin in.

Wie weet wat daar op de kinderen ligt te wachten! Doe je mee?