Zaterdag 9 april om 19.00 uur is er een gezinsviering voor de Palmpasen. Ook dit jaar willen we weer veel mensen verblijden met een mooi versierde palmpaasstok. Doe jij ook mee ? Wij willen jullie vragen om thuis een palmpaasstok te versieren en deze mee te brengen naar de viering. De palmpaasstokken brengen we dan tijdens de viering in processie naar het altaar toe. Na de viering mag je de palmpaasstok weer mee naar huis nemen om aan iemand te geven, denk hierbij aan ouderen, zieken of eenzame mensen.

Hoe maak je een palmpaasstok? Dat gaan wij je uitleggen:

Maak een houten kruis van ongeveer 60 x 40 cm, die je daarna bijvoorbeeld omwikkelt met crêpepapier. Daarna ga je er allemaal dingetjes aanhangen. Hierbij kun je denken aan: fruit, (zoals kiwi, mandarijn, appel, druifjes) theezakjes, verpakte koekjes, zakjes snoep, chips, geurzakjes, mooie tekeningetjes, lieve spreuken op papier, etc. Je kunt ook een ketting van dop pinda’s rijgen aan een stevige draad van ongeveer 90 cm. of een slinger van toffees of paaseitjes staat ook heel gezellig. Vergeet niet een broodhaantje (verkrijgbaar bij de bakker, markt of supermarkt) bovenop de stok te plaatsen.

Wij hopen dat we zaterdag 9 April heel veel kinderen met hun ouders mogen verwelkomen in de kerk in deze feestelijke viering. Wanneer je dit jaar je Eerste Heilige Communie gaat doen en je hebt nog nooit meegedaan aan het Palmpaasfeest, dan zijn dat twee extra goede redenen om mee te komen doen.
Ons kinderkoor “de Vrolijke Noot” zingt deze avond. Gaan wij je zien!

Door: Sandra Versluis