Op verzoek van de BCP, geven we u enige informatie over de Vastenactie voor Guatemala. Dat doen we dan maar, maar er valt hierover helaas nog niet zo veel te vertellen (dd: 17 maart ’22).

Tijdens de eerste zondagsviering is er begrijpelijkerwijs veel aandacht besteed voor de vreselijke oorlog in Oekraïne, waarvoor alle bisschoppen een dringende oproep hadden gedaan. Het kan raar lopen, maar de tweede zondagsviering konden nog net 6 koorleden van Lords Voice aanwezig zijn, na helaas een corona uitbraak binnen dit koor; toch fantastisch dat zij zo hen best hebben willen doen. Na de viering heeft één van de koorleden prachtige tulpen verkocht van haar zwager die in Oekraïne woont. De opbrengst ging weer geheel terug naar Oekraïne. De Vastenactie zullen de volgende vier vieringen zal vast wel meer aandacht verdienen.
Vanaf het begin van de vastenperiode hebben we een zgn. natuurkist voor de kerk geplaatst waar iedereen aarde in kan doen, wat voor hem/haar een betekenis heeft, maar dit kan ook een plantje/bloem zijn; dit alles met een betekenis voor u zelf. Er ís een mogelijkheid om deze betekenis op te schrijven in een schriftje. Deze ligt in op de tafel achter in de kerk.


Er zijn weer héél veel viooltjes besteld en ook de bestellingen van de Paasbroden vindt gretig aftrek. Vanaf zondag 20 maart hoopt onze borduurkunstenares, Karin van Tol, vele zelfgemaakte kaarten te kunnen verkopen à € 1,50 per stuk. De volledige opbrengst is voor de Vastenactie.


De MOV-werkgroep wil ook extra aandacht geven aan  alle Oekraïners, die het momenteel zó onvoorstelbaar moeilijk hebben. Marian Berkhout (medeparochiaan) heeft ons gevraagd of we zo veel mogelijk enthousiaste creatieve parochianen willen motiveren om hartjes voor hen te maken, op welke manier dan ook. Deze worden begin april naar Groningen gebracht, waarna ze óf naar Oekraïne gaan, of de hartjes worden in Nederland aan de vluchtelingen uitgedeeld, met als doel dat zij mogen weten dat wij Nederlanders met hen meeleven.


In de volgende Samenstromen zullen we het resultaat
van de Vastenactie doorgeven.

Alvast hartelijk dank namens de MOV-werkgroep, Helma en Agatha