Paasbrood: voor rooms-katholieken is dat voor juist na de vastenperiode, zodat er feestelijk en met veel ingrediënten werd gebakken. Paasbrood heeft daarom spijs, rozijnen, krenten, sukade en sinaasappelsnippers. De vruchten worden voor het bakken geweld en fijngehakt. Dit wordt door het deeg gemengd, dat vervolgens op een bakplaat wordt gebakken. Na het bakken wordt het meestal afgewerkt met amandelsnippers. Kortom een paasbrood mag niet ontbreken met Pasen (bron: Wikipedia)

Net als vorige jaar houden de MOV-groepen de actie ‘Bak uw eigen Paasbrood’.

U bestelt een pakketje met een paasbroodmix; hierin zit broodmix, rozijnen, spijs, likeur en amandelschaafsel. Wij zorgen voor de ingrediënten en het recept krijgt u er vanzelfsprekend bij.

U kunt deze pakketjes bestellen t/m zondag 3 april via tel: 0172-604764 of via M.O.V.Clara@outlook.com. Of bij de M.O.V.’er van uw parochiekern.
Geef uw naam, adres en uw telefoonnummer op.

Uiterlijk in de week voor Pasen, de ‘Goede Week’ wordt het pakket bij u thuis gebracht. We vragen hiervoor een bedrag van € 10,00. De rest is aan u. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de Vastenactie.

Namens de MOV-werkgroep van de HH. Clara & Franciscus federatie hopen wij dat u hier veel  plezier aan zult beleven en bovenal geniet van uw eigen gebakken Paasbrood!