Wat is dat nou? Alpha?

Waarom staat er een vraagteken bij?

Alpha is (opnieuw) kennis maken met geloof. Elke Alpha begint met de vraag: Is er meer? Vanuit die vraag gaan we met elkaar in gesprek. Waar praten we dan over? Allereerst over ons eigen leven. Belangstelling hebben voor elkaar vinden we heel belangrijk. We willen je leren kennen. Iedereen is welkom.

Maar we vertellen ook over wat christenen geloven. Dat doen we niet op een zware of gewichtige manier. Iedere bijeenkomst laten we een film zien, met veel humor en snelheid, waarin een vraag centraal staat. Daarna wisselen we uit wat wíj ervan vinden. Een paar van die vragen zijn: Wie is Jezus? Hoe kun je geloven? Waarom zou je bidden?

Is dat niet saai?

Absoluut niet. Alpha is gezellig en laagdrempelig. De sfeer is open en ontspannen. Om deel te nemen hoef  niet vroom te zijn, of super gelovig, Het is voor iedereen, of  je nu zoekt, twijfelt of er blanco ingaat – bij Alpha is iedereen welkom. En Alpha is gratis.

Uitproberen?

Op woensdagavond 16 februari is er een open Alpha-avond

Waar:  in Leimuiden, Priester Hendrikzaal, Willem van der Veldenweg 24

Tijd:     van 19.30-21.30 uur

U bent van harte uitgenodigd.